Nieuws

Sportdag 2018

16 juni 2018 - 

Wilt u helpen met de sportdag als begeleider van de groepjes? Schrijf u dan in als hulpouders via de volgende link.  
Inschrijven sportdag
Wij hopen op een sportieve en gezellige dag!

Informatie over sportdag groep 1 t/m 4 volgt zo snel mogelijk.

 

 

Voorleesoptocht in Langedijk op 20 juni

07 juni 2018 - Wat is er fijner dan een verhaaltje lezen voor het slapen gaan?

 

En nog leuker: 3 verhaaltjes voordat je 

gaat slapen. Kom daarom op woensdag 20 juni naar de Voorleesoptocht, die Kinderopvang Langedijk in samenwerking met Bibliotheek Langedijk voor peuters en kleuters organiseert. Samen met een ouder lopen de kinderen in optocht korte afstanden naar 3 verschillende locaties waar een mooi verhaaltje wordt voorgelezen.

 

Alle peuters en kleuters mogen komen, dus ook kinderen die geen opvang bij Kinderopvang Langedijk hebben. De kinderen mogen gekleed in pyjama komen om in dromenland te komen.
Lees meer ›

Programma FANCY FAIR

Programma FANCY FAIR

06 juni 2018 - Vrijdag 22 juni is de Fancy Fair. Hier volgt het programma.
Lees meer ›

Route wandelvierdaagse

04 juni 2018 - Morgen gaat de wandel4daagse in Langedijk van start! De routes vindt je hier: http://sportsl.nl/routes/. Deze worden ook aan de groepsbegeleiders uitgedeeld bij de start.
Nieuw bij Atriumscholen: Eindtoets op de computer

Nieuw bij Atriumscholen: Eindtoets op de computer

28 mei 2018 - De spanning is eraf voor leerlingen uit groep 8. Nu de uitslag van de Centrale Eindtoets binnen is, weet ieder kind op welk niveau het na de zomervakantie verder gaat in het voortgezet onderwijs. Op vier scholen van stichting Atrium is de eindtoets van Cito dit jaar voor het eerst digitaal afgenomen. Meester Maarten Jak van Rhee van basisschool De Koolvlet ziet vooral voordelen. ,,De toets past zich aan het niveau van het kind aan en je hebt er meer dagen de tijd voor.’’
Lees meer ›

Vakantierooster 2018-2019

25 mei 2018 - Hieronder vindt u het voorlopige vakantierooster voor schooljaar 2018-2019. 

De vakanties zijn definitief vastgesteld.

De studiedagen zijn nog onder voorbehoud en kunnen dus nog wijzigen.
Lees meer ›

Thematafel 'Wakker worden'

Thematafel 'Wakker worden'

15 mei 2018 - Zoals jullie vast wel gezien hebben, heeft de tafel in de aula weer een nieuw thema gekregen: wakker worden. 

Het is volop lente en de natuur is ontwaakt. Wrijf eens goed je ogen uit en kijk met een wakkere blik naar de wereld om je heen. Dat moesten de leerlingen van Jezus doen nadat de vrouwen het lege graf hadden gevonden. Kijk nog eens goed, Maria...dan herken je Jezus in de tuinman. Als je half slapend de dag begint, zal er veel ontgaan van wat er om je heen gebeurt. Merk op wat je in je hart voelt! In het voorjaar vliegen de vogel-stelletjes af en aan met strootjes, takjes, pluisjes. Druk met het bouwen van een nestje in het park, de tuin of het bos. Binnenkort worden er eieren gelegd en begint het broeden. Musjes, merels, vinken, meesjes, roodborstjes in de weer om na de doodse winter het leven door te geven. 

Het is lente: er verschijnt een groene waas over de bomen, de knoppen gaan zwellen, jong groen! Witte en roze bloesem begint te ontluiken. In de tuin begint weer volop kleur te komen. Allemaal tekenen van nieuw leven. 

De Koolvlet zet zich in voor de Kanjerketting

08 mei 2018 - Heeft u ons gezien in de krant?

 

Hierbij de link naar het artikel over onze geweldige Koningsspelen.

Sponsorloop Kinder Kanjerketting

Sponsorloop Kinder Kanjerketting

24 april 2018 - Wat zijn onze kinderen goed bezig geweest met de sponsorloop 20-4-2018!
Het weer zat mee, de limonadekraam stond klaar en de kinderen hadden er onwijs veel zin in. Mede omdat ieder individu zo goed geld heeft opgehaald langs de deuren voor deze dag, namelijk voor de roparun. Al het geld is voor de Kinder kanjerketting.
De kanjerketting is een ketting met kralen. Elke kraal staat voor een bijzondere dag van het zieke kind, elke kraal heeft een betekenis en zo krijgt elke kanjerketting een eigen verhaal en betekenis en steun voor het zieke kind met kanker.
De Koolvlet kinderen hebben zich enorm ingezet en het hele mooie bedrag van €3.600 gaat dan ook helemaal naar de kanjerketting van Kika.
Kanjers van de Koolvlet enorm bedankt.
En ouders super leuk dat jullie erbij waren om de kinderen aan te moedigen.


Groetjes Dana Schats
De Koolvlet Schoolvoetbalkampioen 2018!

De Koolvlet Schoolvoetbalkampioen 2018!

19 april 2018 - Op een zonovergoten voetbalcomplex van LSVV is het jongensteam van De Koolvlet er dit jaar in geslaagd om Schoolvoetbalkampioen van Langedijk te worden. Samenspel, strijd en teamspirit zorgde ervoor dat de Koolvlet afrekende met de 4 andere scholen in de poule.
Lees meer ›

Koffieochtend: verslag door ouder

17 april 2018 - Vrijdag 13 april organiseerde de Koolvlet weer een koffieochtend. Deze ochtenden worden georganiseerd sinds Esther van Dortmont de nieuwe directrice is. Als mijn werk het toelaat dan schuif ik altijd even aan want koffie klinkt heerlijk! Ik waardeer dat wij als ouders mee kunnen sparren over ontwikkelingen binnen de Koolvlet. Het is goed dat we zo betrokken worden! Ik spreek ouders uit m’n dochters klas maar ook ouders van andere klassen. Zo kan ik hen vertellen hoe ik het heb ervaren of juist leren van de ouders waarvan de kinderen al in hogere groep zitten. Dan weet ik alvast wat mij te wachten staat (knipoog)

 

Vandaag begon de koffieochtend met een compliment naar Esther toe vanuit één van de ouders. Zij gaf aan dat ze het waardeert dat de reacties van de vorige koffieavond al waren uitgevoerd. “Daad bij woord, fijn dat de Koolvlet er meteen mee aan de slag gaat”.
Lees meer ›

Schoolvoetbaltoernooi meiden

Schoolvoetbaltoernooi meiden

12 april 2018 - Woensdagmiddag 11 April traden we aan met de meisjesteams van de Koolvlet voor het meisjes schoolvoetbaltoernooi. De gastvereniging was dit jaar voetbalvereniging DTS. Complimenten voor de organisatie. Rene Vagevuur had de eer om het team van groep 7/8 te mogen begeleiden. Het werd een zeer geslaagde voetbalmiddag. 
Lees meer ›

Koffieavond WMK-vragenlijsten

20 maart 2018 - Tijdens de koffieavond van 5-3-2018 zijn de resultaten van de oudervragenlijst en de leerlingvragenlijst gepresenteerd die afgelopen maand zijn afgenomen.

De analyse van de vragenlijst levert altijd vragen op over onderwerpen waarbij het goed is om meer te weten wat ouders dan precies ervaren en vinden. Met deze informatie kunnen wij  namelijk beter bepalen waar we trots op kunnen zijn maar ook waar we verder mee aan de slag kunnen.

 

Daarom zijn wij in groepjes met elkaar in gesprek gegaan. Vanuit het team waren er ook vier collega's aanwezig om vooral te luisteren en nieuwsgierig te zijn.

De volgende vijf onderwerpen zijn nader verkend;

 

De school staat goed bekend

Op school wordt voldoende aandacht besteed aan buitenschoolse activiteiten

Op school wordt aandacht besteed aan leerlingen die hulp nodig hebben

Ik word goed geïnformeerd over de gang van zaken op school

De school besteed voldoende aandacht aan pesten, ruzies en misverstanden

 

Hieronder vindt u een samenvatting van de input van de ouders.
Lees meer ›

Nieuw logo voor de Koolvlet

Nieuw logo voor de Koolvlet

19 maart 2018 - Vandaag hebben wij onze nieuwe huisstijl geopend door het hijsen van de nieuwe Koolvletvlag! We hebben een nieuw logo!

Dit heugelijke feit werd muzikaal ondersteund door groep 8.

 

Waarom een nieuw logo? Omdat we trots zijn op onze school!

 

Natuurlijk zie je op het nieuwe logo weer een Koolvlet waarbij onze kinderen centraal in de boot zitten, op weg naar een gelukkige toekomst. Met zijn allen zitten we op koers en doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat onze leerlingen zich optimaal ontwikkelen door modern en betrokken onderwijs te bieden.

 

 
Lees meer ›

Personeelszaken

22 december 2017 - Na de kerstvakantie zijn er een aantal wijzigingen in ons personeel waar wij u graag van op de hoogte houden.
Lees meer ›

In uiterste nood de klas naar huis

14 december 2017 - De staking is het gevolg van jarenlange bezuinigingen op het onderwijs. 

Zo is de wet passend onderwijs ingevoerd met als doel zo weinig mogelijk kinderen te verwijzen naar het speciaal onderwijs. Dit betekent echter dat leerlingen die meer zorg nodig hebben in de reguliere klassen zitten, terwijl er geen extra geld voor beschikbaar wordt gesteld. Dus meer werkdruk voor leerkrachten die alle kinderen de gewenste aandacht willen geven.
Lees meer ›

Klas in de cloud: Een bijzonder aanbod voor slimme kinderen

Klas in de cloud: Een bijzonder aanbod voor slimme kinderen

07 december 2017 - Kinderen die meer- of hoogbegaafd zijn, hebben extra uitdaging nodig. Atrium Basisscholen is een bijzondere pilot gestart waarbij slimme kinderen in de cloud extra verdieping en verbreding krijgen aangeboden. Alle scholen van Atrium doen mee.
Lees meer ›

Onderwijsstaking 12 december

05 december 2017 - Omdat het kabinet niet heeft gereageerd op het ultimatum van PO in actie, dat om 10.00 uur vandaag afliep, heeft de actiegroep basisschoolleraren opgeroepen 

om volgende week het werk neer te leggen. "Op 12 december gaan de basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs in het hele land een dag lang dicht", staat in het persbericht van het collectief PO-Front, waar PO in actie deel van uitmaakt.

 

 
Lees meer ›

Leerlingenraad

Leerlingenraad

01 december 2017 - Kwaliteitszorg is iets waar wij als school aandacht aan besteden. Ouders mogen periodiek hun mening geven (in januari ontvangt u hiervoor weer een oudervragenlijst), verbeterpunten uit de inspectierapporten krijgen aandacht. Aan de leerlingen wordt echter meestal niets gevraagd, terwijl zij juist degene zijn waar het om draait op een school! Wat vinden zij? 
Lees meer ›

De Vreedzame school

31 oktober 2017 - Dinsdagavond hebben wij een ouderavond georganiseerd over ‘De Vreedzame School’ waarbij het gehele team aanwezig was. Deze avond was belangrijk omdat wij samen met u als ouders onze kinderen opvoeden. Op deze manier ontstaat er meer lijn en kunnen we elkaar versterken in de opvoeding van onze kinderen. We streven naar een klimaat waarin iedereen (zowel de kinderen, de ouders als de teamleden) zich veilig voelt, zich gehoord voelt, bereid is zich te verplaatsen in de ander en op een positieve manier met elkaar omgaat.

 

Wij waren blij met de opkomst van 74 ouders!

 

 
Lees meer ›

Onderdeel van Atrium Scholen, voor Katholiek Primair Onderwijs in Langedijk en Omstreken.