Nieuws

De Koolvlet Schoolvoetbalkampioen 2018!

19 april 2018 - Op een zonovergoten voetbalcomplex van LSVV is het jongensteam van De Koolvlet er dit jaar in geslaagd om Schoolvoetbalkampioen van Langedijk te worden. Samenspel, strijd en teamspirit zorgde ervoor dat de Koolvlet afrekende met de 4 andere scholen in de poule. Achtereenvolgens het Baken, de Wijde Veert 2, De Duizend Eilanden en de Phoenix (St. Pancras) werden aan de zegekar gebonden. In de finale stond het team van de Wijde Veert op onze Koolvletters te wachten. Uiteraard kennen de voetballers elkaar van de activiteiten bij de voetbalverenigingen in het weekend, dus de krachten van deze gevreesde tegenstander werden nog eens even met elkaar doorgesproken. Vervolgens kwam de strijd en het goede voetbal en wisten de Koolvlet en De Wijde Veert elkaar tot het uiterste te dwingen. Met heel veel spanning eindigde deze finale na 25 minuten spelen in, een zeker niet bloedeloze, 0-0. Penalty’s moesten de beslissing brengen wie zich een jaar lang Kampioen van Langedijk mag noemen. Spanning ten top! Alle 5 de Koolvletters wisten hun penalty er feilloos in te schieten terwijl keeper Wout er 1 van de Wijde Veert wist te stoppen. Kampioen!!! Super gedaan jongens, jullie zijn de verdiende kampioenen!

 

Nu op naar de confrontatie met de kampioen van Schagen, op 11 mei om 19.00 uur op het veld van DTS.

Koffieochtend: verslag door ouder

17 april 2018 - Vrijdag 13 april organiseerde de Koolvlet weer een koffieochtend. Deze ochtenden worden georganiseerd sinds Esther van Dortmont de nieuwe directrice is. Als mijn werk het toelaat dan schuif ik altijd even aan want koffie klinkt heerlijk! Ik waardeer dat wij als ouders mee kunnen sparren over ontwikkelingen binnen de Koolvlet. Het is goed dat we zo betrokken worden! Ik spreek ouders uit m’n dochters klas maar ook ouders van andere klassen. Zo kan ik hen vertellen hoe ik het heb ervaren of juist leren van de ouders waarvan de kinderen al in hogere groep zitten. Dan weet ik alvast wat mij te wachten staat (knipoog)

 

Vandaag begon de koffieochtend met een compliment naar Esther toe vanuit één van de ouders. Zij gaf aan dat ze het waardeert dat de reacties van de vorige koffieavond al waren uitgevoerd. “Daad bij woord, fijn dat de Koolvlet er meteen mee aan de slag gaat”.
Lees meer ›

Schoolvoetbaltoernooi

Schoolvoetbaltoernooi

12 april 2018 - Woensdagmiddag 11 April traden we aan met de meisjesteams van de Koolvlet voor het meisjes schoolvoetbaltoernooi. De gastvereniging was dit jaar voetbalvereniging DTS. Complimenten voor de organisatie. Rene Vagevuur had de eer om het team van groep 7/8 te mogen begeleiden. Het werd een zeer geslaagde voetbalmiddag. Het werd een gemixt team van meisjes die op voetbal zitten, soms voetballen of nooit voetballen. Ze hebben ons heel aangenaam verrast. Wat een sportiviteit , inzet en plezier hebben we deze middag mogen meemaken. Complimenten voor deze groep. We hebben in totaal 7 wedstrijden gespeeld en zijn uiteindelijk 2e geworden van de 18 deelnemende teams. Een topprestatie!

Koffieavond WMK-vragenlijsten

20 maart 2018 - Tijdens de koffieavond van 5-3-2018 zijn de resultaten van de oudervragenlijst en de leerlingvragenlijst gepresenteerd die afgelopen maand zijn afgenomen.

De analyse van de vragenlijst levert altijd vragen op over onderwerpen waarbij het goed is om meer te weten wat ouders dan precies ervaren en vinden. Met deze informatie kunnen wij  namelijk beter bepalen waar we trots op kunnen zijn maar ook waar we verder mee aan de slag kunnen.

 

Daarom zijn wij in groepjes met elkaar in gesprek gegaan. Vanuit het team waren er ook vier collega's aanwezig om vooral te luisteren en nieuwsgierig te zijn.

De volgende vijf onderwerpen zijn nader verkend;

 

De school staat goed bekend

Op school wordt voldoende aandacht besteed aan buitenschoolse activiteiten

Op school wordt aandacht besteed aan leerlingen die hulp nodig hebben

Ik word goed geïnformeerd over de gang van zaken op school

De school besteed voldoende aandacht aan pesten, ruzies en misverstanden

 

Hieronder vindt u een samenvatting van de input van de ouders.
Lees meer ›

Nieuw logo voor de Koolvlet

Nieuw logo voor de Koolvlet

19 maart 2018 - Vandaag hebben wij onze nieuwe huisstijl geopend door het hijsen van de nieuwe Koolvletvlag! We hebben een nieuw logo!

Dit heugelijke feit werd muzikaal ondersteund door groep 8.

 

Waarom een nieuw logo? Omdat we trots zijn op onze school!

 

Natuurlijk zie je op het nieuwe logo weer een Koolvlet waarbij onze kinderen centraal in de boot zitten, op weg naar een gelukkige toekomst. Met zijn allen zitten we op koers en doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat onze leerlingen zich optimaal ontwikkelen door modern en betrokken onderwijs te bieden.

 

 
Lees meer ›

Vriendschap in kleuren

09 maart 2018 -  (de kleuren van de regenboog).

 

De veertigdagentijd staat in het teken van vriendschap. Vriendschap kent vele vormen en kleuren. Er is de vriendschap tussen mensen onderling, de vriendschap tussen ons en Jezus en natuurlijk de vriendschap, het verbond, tussen God en de mensen. Op de thematafel staan 7 gekleurde kokertjes, die symbool staan voor verschillende aspecten van vriendschap. Zo leer je praten over je vriendschappen, begrijp je beter wat echte vriendschap is en groeien we in verbondenheid met elkaar en met Jezus.

 
Lees meer ›

Personeelszaken

22 december 2017 - Na de kerstvakantie zijn er een aantal wijzigingen in ons personeel waar wij u graag van op de hoogte houden.
Lees meer ›

In uiterste nood de klas naar huis

14 december 2017 - De staking is het gevolg van jarenlange bezuinigingen op het onderwijs. 

Zo is de wet passend onderwijs ingevoerd met als doel zo weinig mogelijk kinderen te verwijzen naar het speciaal onderwijs. Dit betekent echter dat leerlingen die meer zorg nodig hebben in de reguliere klassen zitten, terwijl er geen extra geld voor beschikbaar wordt gesteld. Dus meer werkdruk voor leerkrachten die alle kinderen de gewenste aandacht willen geven.
Lees meer ›

Klas in de cloud: Een bijzonder aanbod voor slimme kinderen

Klas in de cloud: Een bijzonder aanbod voor slimme kinderen

07 december 2017 - Kinderen die meer- of hoogbegaafd zijn, hebben extra uitdaging nodig. Atrium Basisscholen is een bijzondere pilot gestart waarbij slimme kinderen in de cloud extra verdieping en verbreding krijgen aangeboden. Alle scholen van Atrium doen mee.
Lees meer ›

Onderwijsstaking 12 december

05 december 2017 - Omdat het kabinet niet heeft gereageerd op het ultimatum van PO in actie, dat om 10.00 uur vandaag afliep, heeft de actiegroep basisschoolleraren opgeroepen 

om volgende week het werk neer te leggen. "Op 12 december gaan de basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs in het hele land een dag lang dicht", staat in het persbericht van het collectief PO-Front, waar PO in actie deel van uitmaakt.

 

 
Lees meer ›

Leerlingenraad

Leerlingenraad

01 december 2017 - Kwaliteitszorg is iets waar wij als school aandacht aan besteden. Ouders mogen periodiek hun mening geven (in januari ontvangt u hiervoor weer een oudervragenlijst), verbeterpunten uit de inspectierapporten krijgen aandacht. Aan de leerlingen wordt echter meestal niets gevraagd, terwijl zij juist degene zijn waar het om draait op een school! Wat vinden zij? 
Lees meer ›

De Vreedzame school

31 oktober 2017 - Dinsdagavond hebben wij een ouderavond georganiseerd over ‘De Vreedzame School’ waarbij het gehele team aanwezig was. Deze avond was belangrijk omdat wij samen met u als ouders onze kinderen opvoeden. Op deze manier ontstaat er meer lijn en kunnen we elkaar versterken in de opvoeding van onze kinderen. We streven naar een klimaat waarin iedereen (zowel de kinderen, de ouders als de teamleden) zich veilig voelt, zich gehoord voelt, bereid is zich te verplaatsen in de ander en op een positieve manier met elkaar omgaat.

 

Wij waren blij met de opkomst van 74 ouders!

 

 
Lees meer ›

Onderdeel van Atrium Scholen, voor Katholiek Primair Onderwijs in Langedijk en Omstreken.