Nieuws

19 april 2018

De Koolvlet Schoolvoetbalkampioen 2018!

Op een zonovergoten voetbalcomplex van LSVV is het jongensteam van De Koolvlet er dit jaar in geslaagd om Schoolvoetbalkampioen van Langedijk te worden. Samenspel, strijd en teamspirit zorgde ervoor dat de Koolvlet afrekende met de 4 andere scholen in de poule.

De Koolvlet Schoolvoetbalkampioen 2018!

Achtereenvolgens het Baken, de Wijde Veert 2, De Duizend Eilanden en de Phoenix (St. Pancras) werden aan de zegekar gebonden. In de finale stond het team van de Wijde Veert op onze Koolvletters te wachten. Uiteraard kennen de voetballers elkaar van de activiteiten bij de voetbalverenigingen in het weekend, dus de krachten van deze gevreesde tegenstander werden nog eens even met elkaar doorgesproken. Vervolgens kwam de strijd en het goede voetbal en wisten de Koolvlet en De Wijde Veert elkaar tot het uiterste te dwingen. Met heel veel spanning eindigde deze finale na 25 minuten spelen in, een zeker niet bloedeloze, 0-0. Penalty’s moesten de beslissing brengen wie zich een jaar lang Kampioen van Langedijk mag noemen. Spanning ten top! Alle 5 de Koolvletters wisten hun penalty er feilloos in te schieten terwijl keeper Wout er 1 van de Wijde Veert wist te stoppen. Kampioen!!! Super gedaan jongens, jullie zijn de verdiende kampioenen!

 

Nu op naar de confrontatie met de kampioen van Schagen, op 11 mei om 19.00 uur op het veld van DTS.

De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.