Groep 5

Info Groep 5

 

Wat leuk dat u het stukje van groep 5 leest.

 

In onze klas zitten 24 kinderen. Op maandag en de dinsdag staat juf Karen voor de

klas. En op de woensdag, donderdag en de vrijdag Juf Tamara.

 

Vanaf januari is juf Femke gestart. Zij is een lio-stagaire, dat betekent dat ze aan het einde van haar stage leerkracht is.

 

Op de dinsdag hebben we een uurtje ondersteuning van juf Marthe. Zij werkt met de rekengroep die wat meer kan.

 

Op de maandag, dinsdag en de donderdag leest juf Marjan met een aantal kinderen. Daarnaast werkt ze ook met een rekengroepje.

 

In de klas hebben we ook huisdieren namelijk een schildpad Bubbels en een goudvis Mevrouw Vis. De kinderen hebben in de klas taken. Een van de taken is de schildpad en de vis voeren.

 

Wij gymmen op de dinsdag en de donderdag. En op de woensdag en de vrijdag eten we tijdens de ochtendpauze fruit.

 

We beginnen elke dag met stil lezen. Daarna is het tijd voor de rekenmethode Wereld in getallen.

Aansluitend hebben we Staal ( taal en spelling ). De rest van de dag vullen we met de zaakvakken, muziek, handvaardigheid , tekenen en de sova methode De vreedzame school.

 

Mocht u een keertje willen komen kijken dan kunt u binnen lopen tijdens het inloopmoment.

BERICHTEN

17 mrt 2018 - Schoolvoetbaltoernooi voor meisjes (groepen 5 t/m 8)
Dit jaar organiseert voetbalvereniging DTS in samenwerking met Sport Servicepunt Langedijk een schoolvoetbaltoernooi voor meisjes voor de basisscholen van Langedijk. Alle meisjes van de groepen 5, 6, 7 en 8 nodigen wij uit om hieraan mee te doen.

 

Woensdagmiddag 11 april 2018 op de voetbalvelden van DTS te Oudkarspel

 

Teams worden gevormd met meiden uit groep 5 en 6 samen, en meiden uit groep 7 en 8 samen. Alle teams spelen 7 tegen 7. Dus ook de groepen 5 en 6. Dat was voorgaande jaren 4 tegen 4 maar dit hebben ze veranderd omdat ze dan bij winst kunnen doorstromen naar de regiofinale waar ook 7 tegen 7 wordt gespeeld. 

 

Aanmelden voor dit toernooi kan op twee manieren: door strookje in te vullen en in te leveren bij de leerkracht of door een mail te sturen aan helenklos@gmail.com.

Onder vermelding van ALLE gegevens die op het strookje gevraagd worden. De uiterste inschrijfdatum is dinsdag 20 maart 2018.

 

Als er ouders zijn die het leuk vinden om vooraf te oefenen met de meiden dan kunnen ze dat op eigen gelegenheid doen. Vanzelfsprekend stellen wij het zeer op prijs wanneer de ouders/verzorgers aanwezig zijn bij dit gezellige toernooi.

 

Met sportieve groet,

Juf Mirjam en Manon en Helen


09 mrt 2018 - Een gymles op dinsdag
Op dinsdag hebben we gym van juf Karen, we hebben dan een spelles. Vaak beginnen we met de ballen, tot iedereen klaar is met omkleden. Daarna hebben we een startspel, meestal een vorm van tikkertje of een ander renspel. We zijn dan goed opgewarmd. 

Daarna hebben we een spel met de hele klas, soms heeft juf de gymzaal verdeeld in verschillende vakken en doen we spellen in circuitvorm. Als afsluiting doen we vaak weer een tikspel. Meestal met een vorm waarin de getikte kinderen zich vast omkleden. 

 

We hebben als groep veel plezier in gym en vinden het leuk om tegen elkaar te strijden. 


11 feb 2018 - Optreden carnaval
De kanjers van groep 5 hebben tijdens de carnavalviering een optreden verzorgd.

om deze terug te zien, kunt u hier klikken.

Onderdeel van Atrium Scholen, voor Katholiek Primair Onderwijs in Langedijk en Omstreken.