Groep 8

Info Groep 8

 

In groep 8A zitten 27 leerlingen.

Op maandag en dinsdag heeft groep 8A altijd les van juf Irma en op donderdag en vrijdag altijd van meester Maarten. Op woensdag staan juf Irma en meester Maarten beurtelings voor de groep. 

 

Gym hebben we op dinsdag van juf Irma en op donderdag van de vakleerkracht. 

Op woensdag en vrijdag nemen de kinderen als pauzehapje een stukje fruit mee.

 

We beginnen elke dag met stil lezen. Daarna is het tijd voor de rekenmethode Wereld in Getallen. Aansluitend hebben we Staal taal. Na de ochtendpauze komt Staal spelling aan de beurt. De rest van de dag vullen we met de zaakvakken, muziek, drama, handvaardigheid, tekenen, gym, en de sova-methode De Vreedzame School.

 

In groep 8 werken we veel met weektaken die de kinderen zelf noteren en afstrepen in hun eigen agenda. Daarnaast krijgen de kinderen op maandag huiswerk mee, dat de volgende maandag wordt besproken.

 

Al met al hebben we een druk programma. Mocht u een keer met eigen ogen willen zien hoe alles reilt en zeilt in groep 8A kunt u binnenlopen tijdens een inloopmoment.

BERICHTEN

16 apr 2018 - We zijn begonnen!
Preview foto Vandaag zijn we begonnen met het maken van de CITO eindtoets.

Dit jaar maken we de toets digitaal op de Chromebooks.

De kinderen kwamen ontspannen en uitgerust binnen en zijn inmiddels hard aan het werk.

 

Succes toppers!


28 mrt 2018 - De Grote Rekendag in groep 8
Preview foto Dinsdag was De Grote Rekendag. Dit is een jaarlijks terugkerende themadag om het rekenonderwijs te stimuleren. Het thema was dit jaar: "Verhuizen". De kinderen van groep 8 deden bedachten zelf vragen rond dit thema en gingen op onderzoek uit. De verhuisdoos speelde daarbij een grote rol. Na de pauze mochten alle leerlingen zelf een doosje ontwerpen en bouwen. Op de foto's is te zien hoe betrokken de kinderen met de opdrachten aan de slag zijn geweest. De resultaten van de ontwerpopdracht waren prachtig! 

23 mrt 2018 - Lessenserie Tweede Wereld oorlog
Vandaag zijn we begonnen met het thema: De Tweede Wereldoorlog.

De kinderen werken in groepjes aan 9 verschillende opdrachten. De onderwerpen van deze opdrachten zijn onder andere:

* Holocaust

* Anne Frank

* Het verscholen dorp

* Bombardement op Rotterdam

 

Ook hebben de kinderen zelf onderwerpen aangegeven die zij willen behandelen.

* Het meisje met de rode haren

* Aanloop naar de Tweede wereld oorlog

 

Hieronder treft u de link naar de eerste les. Dit was een klassikale les.

 

https://padlet.com/Meester_Maarten/c5tt0a11ec6p

 

 


17 mrt 2018 - Schoolvoetbaltoernooi voor meisjes (groepen 5 t/m 8)
Dit jaar organiseert voetbalvereniging DTS in samenwerking met Sport Servicepunt Langedijk een schoolvoetbaltoernooi voor meisjes voor de basisscholen van Langedijk. Alle meisjes van de groepen 5, 6, 7 en 8 nodigen wij uit om hieraan mee te doen.

 

Woensdagmiddag 11 april 2018 op de voetbalvelden van DTS te Oudkarspel

 

Teams worden gevormd met meiden uit groep 5 en 6 samen, en meiden uit groep 7 en 8 samen. Alle teams spelen 7 tegen 7. Dus ook de groepen 5 en 6. Dat was voorgaande jaren 4 tegen 4 maar dit hebben ze veranderd omdat ze dan bij winst kunnen doorstromen naar de regiofinale waar ook 7 tegen 7 wordt gespeeld. 

 

Aanmelden voor dit toernooi kan op twee manieren: door strookje in te vullen en in te leveren bij de leerkracht of door een mail te sturen aan helenklos@gmail.com.

Onder vermelding van ALLE gegevens die op het strookje gevraagd worden. De uiterste inschrijfdatum is dinsdag 20 maart 2018.

 

Als er ouders zijn die het leuk vinden om vooraf te oefenen met de meiden dan kunnen ze dat op eigen gelegenheid doen. Vanzelfsprekend stellen wij het zeer op prijs wanneer de ouders/verzorgers aanwezig zijn bij dit gezellige toernooi.

 

Met sportieve groet,

Juf Mirjam en Manon en Helen


17 mrt 2018 - Ik eet het beter.
 

Samen met het voedingscentrum heeft Albert Heijn een educatief lesprogramma gemaakt om het thema eten.

 

 

Groep 8A heeft een KlasseLunch. Met het lesprogramma KlasseLunch krijgen leerlingen van groep 8 plezier in het maken van bewuste keuzes voor de middagmaaltijd. Keuzes tussen gezond of iets minder gezond, maar ook keuzes die te maken hebben met duurzaamheid of dierenwelzijn, met cultuur of eetgewoontes, met smaak of porties. Als creatieve opdracht maken de leerlingen een advertentie voor een gezonde lunch: welke keuzes maken ze met elkaar en hoe maken ze hun boodschap overtuigend? Tot slot genieten ze met de hele groep van de gezellige KlasseLunch!

Deze lunch zullen wij nuttigen na de fietstocht van Cool naar School. De kinderen van groep 8A hoeven dus geen lunch mee.


17 mrt 2018 - De Grote Prijs
Donderdag 22 maart gaan wij met de groepen 7, 7/8 en 8 naar De Grote Prijs in Cool van 09.30 uur tot 12.30 uur. Alle kinderen moeten op de fiets komen. Voor groep 8 zijn we nog op zoek naar één ouder die mee kan fietsen.

05 mrt 2018 - Excursie naar Demaco
Preview foto Maandag 5 maart is groep 8 op excursie geweest naar Demaco in Noord-Scharwoude. Daan hield zijn spreekbeurt over dit onderwerp. Bij Demaco worden pijpleidingen gemaakt voor zeer koude vloeistoffen. Het was een leuke en leerzame excursie! Vooral de proefjes met stikstof en luchtdruk waren erg leuk.

19 feb 2018 - Juf Romy loopt stage in groep 8a!
Preview foto Hoi allemaal,

Mijn naam is Romy en ik ben eerstejaars student van de Ipabo. Elke maandag zal ik stage lopen in groep 8 waar ik super veel zin in heb.

Mijn hobby’s zijn hockeyen en skiën.

 


11 feb 2018 - Optreden carnaval
De kanjers van groep 8 hebben tijdens de carnavalviering een optreden verzorgd.

om deze terug te zien, kunt u hier klikken.

19 jan 2018 - Weer eens wat anders.
Preview foto Vandaag hebben we met beide groepen 8 een andere spellingsles gedaan. De vragen van spelling hingen over het hele schoolplein. Wie had als eerste alle antwoorden goed.

16 jan 2018 - Video gymles groep 8
https://www.youtube.com/watch?v=uhH6W_XSkto

14 dec 2017 - Bureau Halt
Preview foto Vandaag was Bureau Halt in de klas om voorlichting te geven over vuurwerk en het overlast daarvan.

 

Tijdens deze voorlichting gingen ze in op verschillende overlastsituaties en de gevolgen voor een ander. Ook gingen ze in op de regels rondom vuurwerk en vertelden ze de leerlingen hoe zij veilig vuurwerk kunnen afsteken. Veel jongeren op deze leeftijd zijn erg gevoelig voor wat leeftijdsgenootjes doen en vinden en handelen in de groep vaak anders dan alleen. Daarom speelt het thema groepsdruk een belangrijke rol in de Halt-voorlichting. Door middel van een opdracht ervaarden de leerlingen dat je verschillende rollen in een groep hebt. De Halt-medewerker praatte ook met de leerlingen over hoe zij ervoor kunnen zorgen dat zij niet in de problemen komen door groepsdruk.


Onderdeel van Atrium Scholen, voor Katholiek Primair Onderwijs in Langedijk en Omstreken.