Nieuws

ICE games groepen 4 t/m 8

16 oktober 2019 - Op maandag 14 oktober deden de groepen 4 tot en met 8 mee aan de ICE games. Een uniek beweegprogramma voor basisscholen in de regio. Tijdens het maximaal 2 uur durende programma worden leerlingen verschillende activiteiten aangeboden met o.a. Schaatsen op houtjes, Curling, Biatlon, ICE Biken, IJshockey en Sjoel de Puck. 

 
Bekijk fotoalbum ›

Ouderklusteam

02 september 2019 - Voor de vakantie hadden wij een oproep geplaatst voor een nieuwe medewerker die ons kon assisteren bij klussen rondom de school. Dit heeft tot gevolg gehad dat er een hernieuwde samenwerking is ontstaan tussen de klusouders en de Koolvlet. Tijdens de zomervakantie hebben de klusouders vele klussen verricht: nieuwe verlichting in de hal, verplaatsen van digibord en prikborden, schoonmaken dakgoten, leggen van tegels op het plein en nog veel meer.
Enorm bedankt voor al deze hulp, wij hopen in de toekomst nog meer te genieten van al deze initiatieven!

Hoofluis

02 september 2019 - Hoofdluis heb je niet alleen. Je kunt er niets aan doen als je hoofdluis krijgt. Het is belangrijk dat de leerkracht weet dat uw zoon of dochter luizen heeft. Uiteraard wordt er discreet met deze melding omgegaan.  Zij kunnen andere ouders vragen om op hoofdluis te letten bij hun kinderen.  Ook zal er direct in de gehele klas een controle plaats vinden. Na iedere vakantie en wanneer er luizen in de klas zijn aangetroffen, is het zeer raadzaam om lang haar vast te doen voor de duur van 2 weken.
Lees meer ›

Groepsindeling 2019-2020

20 augustus 2019 - 

Groep

ma

di

wo

do

vr

Groep 1/2A

Thea

Thea

Paula

Paula

Thea

Groep 1/2B       

Mariska

Annemieke

Annemieke

Annemieke

Mariska

Groep 3

Eveline

Eveline

Anita

Anita

Anita

Groep 4

Kitty

Kitty

Kim

Kim

Kim

Groep 5

Femke

Femke

Kitty

Femke

Femke

Groep 6

Sandra

Sandra

Sandra

Larissa

Larissa

Groep 7

Michelle

Michelle

Inge

Inge

Inge

Groep 8 Mirjam Mirjam Nicole/Michelle Nicole Nicole
   

 

     

 

 

 

 

 

 


Lees meer ›
Leerlingenraad

Leerlingenraad

01 augustus 2019 - Kwaliteitszorg is iets waar wij als school aandacht aan besteden. Ouders mogen periodiek hun mening geven (in januari ontvangt u hiervoor weer een oudervragenlijst), verbeterpunten uit de inspectierapporten krijgen aandacht. Aan de leerlingen wordt echter meestal niets gevraagd, terwijl zij juist degene zijn waar het om draait op een school! Wat vinden zij? 
Lees meer ›

College stemt in met ontwerp brug Laansloot

22 januari 2019 -  

Dinsdag 15 februari is het college van de gemeente akkoord gegaan met een voorstel aan de gemeenteraad om in te stemmen met het verlenen van het budget voor de aan te leggen brug bij de Laansloot.

De leerlingenraad van zowel de Koolvlet als de Phoenix hebben advies mogen geven over de twee ontwerpen die er liggen. De leerlingen hebben nagedacht over de veiligheid van de nieuwe brug maar ook of de brug past bij de doelgroep; kinderen van de Mayersloot. Het ontwerp ziet er prachtig uit.
Het wordt een langzaamaanbrug voor voetgangers. Voor ouders is het dan nog makkelijker om auto’s te parkeren achter de Laansloot. Daarnaast hoeven fietsers en voetgangers niet meer allemaal over de gevaarlijke T-splitsing bij de Voorburggracht.

De gemeente verwacht dat in mei gestart wordt met de bouw.

U kunt hier het hele artikel lezen uit het Noordhollands Dagblad.

Bag2School

21 januari 2019 - 

Wij willen u via deze weg graag informeren over onze aankomende inzamelingsactie voor de Koolvlet. Wij hebben via de organisatie Bag2School Nederland een kleding inzamelingsactie opgezet om extra geld in te zamelen voor onze school.

Bag2School Nederland verzamelt kleding van scholen, instellingen en verenigingen en keert per kilo een bedrag uit. Bag2School wil de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een mooie manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen. Daarnaast helpt het ons te sparen voor (doel van actie). Bag2School Nederland heeft sinds de start in 2006 al meer dan 1,5 miljoen euro uitgekeerd!

Bag2School zal de kleding inzamelen op 25 maart. Breng uw zakken alstublieft naar het podium in de hal en help ons om samen een fantastische inzameling neer te zetten!
Lees meer ›

Schoolbibliotheek

21 januari 2019 - 

Wij zijn druk bezig om onze schoolbibliotheek weer aantrekkelijk en up to date maken. We hebben nieuwe boekenkasten besteld, de boeken worden uitgezocht en oude boeken halen we uit de bieb. Mdet de opbrengst van ‘bag2school’ willen wij graag jaarlijks onze boeken aanvullen zodat onze leerlingen zin krijgen om te gaan lezen.

We hebben op dit moment één ouder die nieuwe boeken lamineert zodat ze langer netjes blijven. Welke ouder zou hierbij willen aansluiten zodat het gezelliger is om deze klus samen te verrichten?

Geef je naam door aan de directie wanneer je wel wilt helpen met het lamineren van boeken. Je bent vrij om te bepalen op welk moment en waar je deze klus wilt uitvoeren.

Leerlingen van de Koolvlet verrichten heldendaden voor kinderen in nood op Save the Children's Foute Kersttruiendag

20 december 2018 - Leerlingen van de Koolvlet hebben op 14 december heldendaden verricht in hun foute kersttrui om geld op te halen voor hun leeftijdsgenoten die opgroeien in een oorlog of een ramp hebben meegemaakt. Dit deden zij door een kerstmarkt te organiseren.

 

We hebben met elkaar maar liefst €374,70 opgehaald!

 

Lees het verslag van onze actie door de coördinatoren Daan IJntema en Emke Bodde uit groep 8.
Lees meer ›

Mediators Vreedzame School

20 december 2018 - 

Onze school is net als u voortdurend 

bezig met opvoeden. Wij doen dat vanuit de uitgangspunten van De Vreedzame School. De Vreedzame School is een programma dat streeft naar een klimaat in school en klas waarin betrokkenheid en verantwoordelijkheid van kinderen centraal staan.

 

Dit jaar starten we met mediators binnen de school.

Lees meer ›

Inschrijven nieuwsbrief schooljaar 2018-2019

26 juli 2018 - 

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt.
 
In verband met de AVG vragen wij u of u de nieuwsbrief wilt blijven ontvangen in schooljaar 2018-2019. Het is belangrijk dat u zich inschrijft, want anders ontvangt u de nieuwsbrief niet meer. Dus ook als u niets doet, dan krijgt u de nieuwsbrief niet meer.

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier:

Gymrooster 2018-2019

20 juli 2018 - 

 

Dinsdag

8.30-  9.15u

Groep 8*

9.15-10.00u

Groep 8*

10.00-10.45u

Groep 7*

10.45-11.30u

Groep 6*

11.30-12.15u

Groep 5*

 

12.45-13.30u

Groep 4*

13.30-14.15u

Groep 3*

 

 

 

Woensdag

8.30-9.15u

Groep 6

9.15-10.00u

Groep 6

 

 

 

Donderdag

8.30-  9.15u

Groep 3

9.15-10.00u

Groep 4

10.00-10.45u

Groep 5

10.45-11.30u

Groep 7

11.30-12.15u

 

 

12.45-13.30u

Groep 8

13.30-14.15u

Groep 8

 

 


Lees meer ›

Klas in the Cloud

13 juli 2018 - 

In het tijdschrift Talent van juni 2018 stond een mooi artikel over Klas in the Cloud. Heeft u deze al gelezen?

 

Het artikel kunt u hier vinden.

Personeelszaken

22 december 2017 - Na de kerstvakantie zijn er een aantal wijzigingen in ons personeel waar wij u graag van op de hoogte houden.
Lees meer ›

In uiterste nood de klas naar huis

14 december 2017 - De staking is het gevolg van jarenlange bezuinigingen op het onderwijs. 

Zo is de wet passend onderwijs ingevoerd met als doel zo weinig mogelijk kinderen te verwijzen naar het speciaal onderwijs. Dit betekent echter dat leerlingen die meer zorg nodig hebben in de reguliere klassen zitten, terwijl er geen extra geld voor beschikbaar wordt gesteld. Dus meer werkdruk voor leerkrachten die alle kinderen de gewenste aandacht willen geven.
Lees meer ›

Klas in de cloud: Een bijzonder aanbod voor slimme kinderen

Klas in de cloud: Een bijzonder aanbod voor slimme kinderen

07 december 2017 - Kinderen die meer- of hoogbegaafd zijn, hebben extra uitdaging nodig. Atrium Basisscholen is een bijzondere pilot gestart waarbij slimme kinderen in de cloud extra verdieping en verbreding krijgen aangeboden. Alle scholen van Atrium doen mee.
Lees meer ›

Onderwijsstaking 12 december

05 december 2017 - Omdat het kabinet niet heeft gereageerd op het ultimatum van PO in actie, dat om 10.00 uur vandaag afliep, heeft de actiegroep basisschoolleraren opgeroepen 

om volgende week het werk neer te leggen. "Op 12 december gaan de basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs in het hele land een dag lang dicht", staat in het persbericht van het collectief PO-Front, waar PO in actie deel van uitmaakt.

 

 
Lees meer ›

Onderdeel van Atrium Scholen, voor Katholiek Primair Onderwijs in Langedijk en Omstreken.