Nieuws

09 januari 2018

"De deur van je hart!"

Op de drempel van het nieuwe jaar weten we nog niet wat ons allemaal te wachten staat. Bij dat thema staan we stil: door de deur gaan naar het onbekende. Een deur opendoen of een poort doorgaan en je laten verrassen door de ruimte die je aantreft: een plaats waar je nog nooit geweest bent. Ieder mens draagt ook een verborgen ruimte in zich. Een plek waar het veilig en stil is. Die ruimte is niet zichtbaar, maar wel voelbaar! We gaan proberen om de aanwezigheid van deze stille, verborgen ruimte te ontdekken en te verkennen. Ga je mee? Stap je ook door de deur?

Het thema van de thematafel in de aula luidt in deze januarimaand: "De deur van je hart!"

Je kunt je hart sluiten of wagenwijd openzetten. Ons hart heeft kamers als een huis en deuren die we open en dicht kunnen doen. We kennen allemaal dit soort beeldtaal over ons hart, dat we er eigenlijk nog nauwelijks bij stil staan.

Toch is het iets heel bijzonders.

 

Op deze kijktafel wordt achter het deurtje van het hart de hemel zichtbaar. In ons hart vind je de toegangsdeur van onze innerlijke ruimte. Daar, in die ruimte, zijn we veilig en kan niets je bezeren.

Het is de plek die God in ons heeft neergelegd en waar we God in alle vrijheid kunnen ontmoeten.

Onze innerlijke ruimte, onze ziel, is daarmee ook een plek van Gods-ontmoeting. De plaats waar God en mens elkaar kunnen vinden: Hemel op aarde.

 

Daarom staat het lichtje op de onderzetter met de tekst "Blij dat U er bent voor ons".

Onderdeel van Atrium Scholen, voor Katholiek Primair Onderwijs in Langedijk en Omstreken.