Nieuws

01 november 2019

Kinderboekenweek

Op woensdag 2 oktober zijn we gestart met de Kinderboekenweek op De Koolvlet. Het thema was 'Reis mee!'


De kinderen van groep 8 gingen deze dag op kamp en namen de rest van de kinderen mee in hun keuze van bagage. Ze liepen over het schoolplein en vertelden wat ze mee namen op kamp en lieten dit zien. En er gingen wat (gekke) dingen mee, denk aan een prei, een pruik, feestbrillen, knuffels, zaklampen etc. De andere kinderen moesten dit onthouden en in de klas delen met elkaar wat er mee ging op kamp.

De groepen 1 t/m 4 hebben een eigen invulling gegeven aan de Kinderboekenweek. Zo was er in groep 1/2 een tijdmachine, waarmee je naar andere tijden en plaatsen kon reizen. 
De groepen 5 t/m 8 hebben een raadsel op proberen te lossen. Ze kregen steeds drie hints na het doen van leesopdrachten. De bedoeling was dat de kinderen er achter kwamen wat er gebeurd was na het zien van een filmpje. Dit bleek nog vrij moeilijk te zijn. Verder hebben de kinderen snel gelezen, voorgelezen, gelezen met verkeersgeluiden, etc.
De Kinderboekenweek is afgesloten met het gezamenlijk zingen, dansen en instrumentaal begeleiden van het lied 'Reis mee' in de aula. Alle groepen deden mee.

Ook de kleedjesmarkt was een groot succes! Vele boeken zijn gekocht en verkocht voor een mooie prijs. 

De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.