Nieuws

17 april 2018

Koffieochtend: verslag door ouder

Vrijdag 13 april organiseerde de Koolvlet weer een koffieochtend. Deze ochtenden worden georganiseerd sinds Esther van Dortmont de nieuwe directrice is. Als mijn werk het toelaat dan schuif ik altijd even aan want koffie klinkt heerlijk! Ik waardeer dat wij als ouders mee kunnen sparren over ontwikkelingen binnen de Koolvlet. Het is goed dat we zo betrokken worden! Ik spreek ouders uit m’n dochters klas maar ook ouders van andere klassen. Zo kan ik hen vertellen hoe ik het heb ervaren of juist leren van de ouders waarvan de kinderen al in hogere groep zitten. Dan weet ik alvast wat mij te wachten staat (knipoog)

 

Vandaag begon de koffieochtend met een compliment naar Esther toe vanuit één van de ouders. Zij gaf aan dat ze het waardeert dat de reacties van de vorige koffieavond al waren uitgevoerd. “Daad bij woord, fijn dat de Koolvlet er meteen mee aan de slag gaat”.


Als thema had Esther vandaag hoe we de Koolvlet lokaal beter op de kaart kunnen zetten.

Hiervoor waren groepjes gemaakt die in 20 minuten een korte presentatie konden voorbereiden.

 

  1. Wat zou je tegen ouders zeggen die een school zoeken voor hun kleuter.
  2. Wat zou jij zeggen tijdens de rondleiding
  3. Welk voorwerp vind jij kenmerkend voor de Koolvlet

 

De presentaties die werden gegeven waren leuk en positief. De kern- en unieke salespunten neemt Esther mee ter inspiratie en gaat met de input aan de slag. We waren het er allemaal over eens dat de dip van een paar jaar terug achter ons ligt en de school nu weer een positief imago heeft opgebouwd.

 

Er kwam ook een interessante korte discussie: ‘moet de school nog meer digitaal aanbieden of moeten de kinderen juist veel blijven lezen van papier?’ Er was voldoende tijd dat alle aanwezigen hun mening hierover konden geven.  

 

Het lijkt me leuk om met nog meer ouders in gesprek te gaan en hun mening te horen tijdens de volgende koffiemomenten. Tot de volgende keer :-)

 

Sportieve groet, Anika Kluft – Kuiper (moeder van Sarah, groep 6)

Onderdeel van Atrium Scholen, voor Katholiek Primair Onderwijs in Langedijk en Omstreken.