Nieuws

20 december 2018

Leerlingen van de Koolvlet verrichten heldendaden voor kinderen in nood op Save the Children's Foute Kersttruiendag

Leerlingen van de Koolvlet hebben op 14 december heldendaden verricht in hun foute kersttrui om geld op te halen voor hun leeftijdsgenoten die opgroeien in een oorlog of een ramp hebben meegemaakt. Dit deden zij door een kerstmarkt te organiseren.

 

We hebben met elkaar maar liefst €374,70 opgehaald!

 

Lees het verslag van onze actie door de coördinatoren Daan IJntema en Emke Bodde uit groep 8.


Op 14 december was het namelijk Foute Kersttruiendag van Save the Children. In heel Nederland zamelden mensen geld in voor kinderen in nood. De opbrengst wordt door Save the Children besteed aan voedsel, onderdak, dekens, warme kleding en bescherming van kinderen in nood, bijvoorbeeld in Jemen, Syrië, Sulawesi en Zuid-Soedan.

 

Maar liefst 208 leerlingen van de Koolvlet deden mee aan de actie. Zij gingen onder leiding van Daan IJntema en Emke Bodde uit groep 8, de coördinatoren, een kerstmarkt organiseren. Dat pakte behoorlijk goed uit. Ook heeft groep 8 in winkelcentrum Broekerveiling gezongen en hier geld opgehaald. Bedankt iedereen die daar iets heeft gegeven!

 

Hier een blije boodschap van de coördinatoren: “Wij zijn blij om mee te delen dat het grote bedrag wat we op deze leuke dag hebben opgehaald, wel €374,70 is! Wij bedanken iedereen die er was en iets gekocht heeft. Dankzij jullie kunnen we arme kinderen helpen met een mooie toekomst”

 

Dankzij Foute Kersttruiendag kunnen de leerlingen iets goeds doen voor kinderen elders in de wereld in een periode die in Nederland vooral symbool staat voor warmte, gezelligheid en lekker eten. Kijk voor meer informatie op savethechildren.nl/held.

De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.