Groep 1/2a

Welkom in groep 1/2 A!

 

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen op de website. Wat jammer dat we op dit moment elkaar niet kunnen zien in de klas. Gelukkig hebben we wel fijn contact met elkaar en kunnen we ook via de website leuke dingen van elkaar zien. 
Help elkaar, zorg voor elkaar en stuur je weektaak of een leuke foto op zodat we elkaar kunnen blijven volgen. 


Ouders: Ook in deze tijden willen wij blijven denken aan de wet van AVG: indien u of uw kind niet op de site mag, wilt u hier dan rekening mee houden tijdens het maken van de foto's? Wij gaan er vanuit dat de foto's die worden toegezonden mogen worden gebruikt.  

 

Wij missen jullie!

 

 

 

juf Thea

ma-di-vrij

juf Paula

wo-do

 

 

BERICHTEN

25 mrt 2020 - Thuis aan het werk!
Vandaag zijn er twee fotomappen gemaakt van de weektaak. We hebben al heel veel inzendingen gekregen. Het is fijn als u de foto's opstuurt naar de mail en deze voor ons op de juiste manier meezend. 
Ook krijgen we inspiratie/genietmee foto's. Ook dit vinden wij heel leuk om te krijgen. 

Wist u dat? 
- Danthe buiten kleine dingen zoekt en hierop rijmt?
- Bas sudoku heeft ontdekt en dit heel gaaf vindt om te doen!

- Er heel veel kinderen zijn gestart met Squla en dat de website het vanmorgen niet meer deed.
- Wij van heel veel kinderen horen dat zij thuis goed helpen met koken, tafel dekken, de was opvouwen en de kamer al hebben opgeruimd?

- Wij trots zijn op alle kinderen en ouders!

 

        

 


19 mrt 2020 - Weektaak schatkaart
De eerste schatten zijn verstopt door onze piraten, maar gelukkig zijn er schatkaarten gemaakt om deze te kunnen vinden. Heb jij de schat ook al gevonden?  

19 mrt 2020 - Weektaak
Ondanks alle ingrijpende maatregelen die we met elkaar moeten nemen om het Corona virus tegen te gaan, zijn er mooie, goede berichten. Als school zijn we gaan zoeken naar mogelijkheden voor onderwijs op afstand. Voro deze week staan er twee weektaken op het programma en we zien dat er thuis al hard gewerkt wordt!

 

Één van de twee weektaken voor deze week is 'Letters knippen'. Kies een letter uit je naam en zoek in tijdchriften, reclamefolders en kranten naar dezelfde letter. Plak ze op een vel papier en maak er een foto van voor de juf.


19 mrt 2020 - cupcakes maken
Preview foto Deze heerlijke cupcakes zijn gemaakt door Lize. Wat jammer dat ik ze niet kan proeven!
Wist u dat cupcakes maken, naast gezellig samen tijd door brengen, ook een rekenactiviteit is? 
Spelenderwijs kennis maken met wegen, meten, aflezen van hoeveelheden, cijfers herkennen, een recept volgen, bedenken welke spullen nodig zijn, de mixer bedienen (welke stand?), graden van de oven lezen en dat lekker kneden met de handen een heel goede motorische activiteit is? 
En daarna mag je ze ook nog opeten! Wat wil je nog meer? #thuisonderwijs 

19 mrt 2020 - Lieve kinderen van groep 1/2a
Het liefst zien wij jullie graag op school. Helaas kan dat nu niet en missen wij jullie ontzettend!
Hopelijk zien we jullie snel weer terug. Op de website vinden jullie foto's van opdrachten. Dit vinden wij heel leuk om te krijgen. Komen jullie af en toe even kijken?

De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.