Groep 1/2a

Welkom in groep 1/2 A!

 

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen op de website. Wat jammer dat we op dit moment elkaar niet kunnen zien in de klas. Gelukkig hebben we wel fijn contact met elkaar en kunnen we ook via de website leuke dingen van elkaar zien. 
Help elkaar, zorg voor elkaar en stuur je weektaak of een leuke foto op zodat we elkaar kunnen blijven volgen. 


Ouders: Ook in deze tijden willen wij blijven denken aan de wet van AVG: indien u of uw kind niet op de site mag, wilt u hier dan rekening mee houden tijdens het maken van de foto's? Wij gaan er vanuit dat de foto's die worden toegezonden mogen worden gebruikt.  

 

Wij missen jullie!

 

 

 

juf Thea

ma-di-vrij

juf Paula

wo-do

 

 

BERICHTEN

28 mei 2020 - Kijkje in de klas
Wat fijn dat we alle kinderen weer kunnen zien. Wij vinden het super knap hoe de kinderen ons opzoeken op de berg! In het begin was dat best een beetje spannend voor sommige kinderen. Wist u dat er zelfs een nieuwe leerling is begonnen: zij heet Elza en over een week komt ook Meinte erbij.
In de klas vinden ze het heerlijk om samen te spelen, liedjes te zingen, te luisteren naar mooie verhalen, maken we grapjes, oefenen met de taal- en rekenweektaak en genieten we van het mooie weer buiten. Bij de foto's kunnen jullie een klein kijkje in de klas nemen. 

17 apr 2020 - Doelen bij onderwijs aan kleuters
Van sommige ouders krijgen we weleens de vraag aan welke doelen wij nu eigenlijk werken bij de kleuters en wat de kinderen (moeten) leren van de opdrachten die we geven. 
Onderstaande link geeft hierover meer helderheid en inzicht:

 

https://slo.nl/thema/meer/jonge-kind/doelen-jonge-kind/

 


14 apr 2020 - Gefeliciteerd!
Lieve Ryan,

 

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Wij hopen dat je een heel gezellige dag hebt gehad. Liefs van je juffen en alle kinderen uit de klas. 


09 apr 2020 - Bijna Pasen!
Bedankt voor al jullie mooie foto's en berichten! We plaatsen regelmatig nieuwe foto's zodat jullie ook even jullie vriendje of vriendinnetje kunnen zien. Sturen jullie nog foto's van de letterspeurtocht en het piratenfeestje? 

Het is bijna Pasen en daarom schuiven de videogesprekken op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag een weekje door. Wij zien dat het heel goed gaat thuis, dus na de Paasdagen spreken wij elkaar weer. 

 

Wel zouden we het leuk vinden om foto's te ontvangen van jullie Paasontbijt of Paasbrunch! Of misschien wel paasknutsels? De nieuwe weektaak gaat ook over Pasen, deze wordt vandaag verstuurd. 

 

Fijn Paasweekend!


02 apr 2020 - Thuis aan het werk
Helaas blijven we nog even thuis werken. Wij missen jullie! Hebben jullie ons filmpje al gezien?
We zijn heel blij met alle foto's die wij ontvangen. Hieronder nieuwe, leuke, gekke of leerzame foto's van het werk dat jullie thuis doen. 

 

 Een zelfgemaakt vogeltje voor de piraat van Natasha. 

  Betekenisvolle letters door het huis!

 

 Piratenbrood! 
 Oefenen met Squla.

  Schilderen of mini loco oefenen
 Piraten van een wc-rol gemaakt.
Sportbingo! Lekker bewegen.

 Danthe heeft een opstekerketting gemaakt.
 Vormenbingo (te vinden in de laatste weektaakmail)


19 mrt 2020 - Lieve kinderen van groep 1/2a
Het liefst zien wij jullie graag op school. Helaas kan dat nu niet en missen wij jullie ontzettend!
Hopelijk zien we jullie snel weer terug. Op de website vinden jullie foto's van opdrachten. Dit vinden wij heel leuk om te krijgen. Komen jullie af en toe even kijken?

De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.