Groep 1/2a

Welkom in groep 1/2 A!

 

Wij zijn Thea en Paula, de leerkrachten van deze geweldige groep. In onze klas hebben we dit jaar uitdagende hoeken gecreëerd waaronder: het atelier, de bouwplaats en de ontdekhoek. In deze hoeken gaan de leerlingen zichzelf uitdagen en op zoek naar hun talent. 

 

Wij gymmen op maandag en donderdag, indien het regent komt het ook voor dat wij op andere dagen van de week bewegingsonderwijs hebben. 
Ook de fruitdagen zijn op deze dagen. Natuurlijk mogen de kinderen ook op andere dagen fruit mee naar school nemen. 

 

Via deze pagina zullen wij u regelmatig op de hoogte stellen over de ontwikkelingen en activiteiten in de klas. Ook kan u hier de belangrijke data vinden.

 

Dit zijn wij:

 

 

 

juf Thea

ma-di-vrij

juf Paula

wo-do

 

 

BERICHTEN

19 dec 2019 - Fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar
Beste ouders en kinderen van groep 1/2,

Bedankt voor een heel gezellig 2019! 
Wat hebben wij een leuke dagen gehad rond de Sinterklaas en Kerstperiode.
Enkele (beetje onscherpe) foto's kunt u bekijken in het album. 
Wij wensen jullie een heel fijne kerst toe en wij hopen jullie weer uitgerust te mogen ontmoeten in 2020!


31 okt 2019 - Stagiair
Preview foto Wellicht heeft u mij al eens in de klas gezien. 
Mijn naam is Jens en ik ben 18 jaar. Ik volg de opleiding Onderwijsassistent en ik zit nu in mijn tweede jaar. Deze stage mocht ik een groep kiezen. Mijn voorkeur ging uit naar de kleuters omdat ik al eens ervaring heb opgedaan in het onderwijs bij het jonge kind. 
In de klas begeleid ik vaak de kinderen tijdens het werken, ook vind ik het leuk om voor te lezen en de leerkracht te ondersteunen na schooltijd. U kunt mij op donderdag en vrijdag verwachten in de klas. Mijn stage periode is tot en met begin februari.

31 okt 2019 - Fruitproject
Wij doen mee aan een fruitproject! Vanuit een organisatie wordt dit fruit geleverd. Daarom kunt u zich opgeven bij de deur om dit klaar te maken. U kunt kiezen uit woensdag/donderdag/vrijdag. Wij hopen dat u zich inschrijft zodat wij kunnen smullen van al het verse fruit!

31 okt 2019 - Nieuwe kinderen
Als je vier jaar bent mag je naar de basisschool. Daardoor komen er soms nieuwe kinderen in de klas. Dat vinden wij heel gezellig. Zo is Vanity net nieuw en komt volgende week Lisa wennen. Welkom in groep 1/2!

31 okt 2019 - Sint Maarten
Onze lampionnen zijn al bijna klaar voor de lichtjesavond en Sint Maarten. 
Wij maken een tijdmachine! Er is een mogelijkheid om te reizen naar de nacht/dag, een seizoen of een ander moment op de dag met de klok. U kunt deze alvast komen bewonderen op 5 november tijdens de lichtjesavond. 
Deze lampion is ontstaan door het thema wat wij de afgelopen tijd in de klas hadden. 
In de gang is een tijdmachine te zien waarin je kunt reizen naar de tijd van de prinsessen, piraten, dinosaurussen en nog veel meer. Hier kunnen de kinderen heel fijn samen spelen met de andere groep 1/2. Daarnaast zijn wij veel bezig geweest met seizoenen, maanden, klokken, volgorde van de dag, dagen van de week, tellen tot 10 en weer terug (met de raket), de letter n en l stonden centraal en hebben wij heel veel geknutseld rondom het thema. Na Sint Maarten starten wij het thema Sinterklaas. 

09 sep 2019 - Thema
Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze pagina!
Zoals wij ook op de informatie-avond hebben aangegeven zijn we met heel veel plezier begonnen. De eerste twee weken zijn we vooral bezig geweest met Blok 1 van De Vreedzame School. Aan de hand van deze methode hebben we elkaar leren kennen, regels gemaakt en kennis gemaakt met het reilen en zeilen in de groep. Blok 2 gaat over het zelf oplossen van conflicten. 
Vanaf nu gaan we ons verder vooral richten op het thema van de kinderboekenweek. Wij zullen ons vooral bezig houden met op reis gaan naar een andere tijd! Indien u leuke boeken of ander materiaal heeft die hier bij past mag u dit mee geven aan uw zoon of dochter. 

 


De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.