Groep 1/2a

Welkom in groep 1/2 A!

 

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen op de website. 

Wij zullen regelmatig een update plaatsen zodat jullie een kijkje kunnen nemen in de klas. 

Dit zijn wij:

 

juf Thea

ma-vrij

juf Paula

di-wo-do

 

 

BERICHTEN

10 nov 2020 - Snoepjesfabriek
Vandaag kwam juf Sanne op school. Zij verzorgde een hele leuke drama/toneel les over de snoepjesfabriek. 
De kinderen oefenden met uitdrukkingen op het gezicht van vies en lekker. Ook maakten zij een fabriek. Elk kind kreeg een opdracht (de knop om aan te zetten, pakken van fruit, roeren, kneden, koelkast, hakken, oven en een papiertje eromheen) Soms ging de fabriek langzaam, soms snel. Helaas ging de fabriek te snel en BOEM... STUK! Daar kwamen hele gekke snoepjes uit. Het ene snoepje zorgde voor een dikke buik, het ander voor kikkersprongen en de laatste voor een slaperig gevoel.
We hebben heel veel plezier met elkaar gehad. In het foto-album kunt u zien hoe goed de kinderen toneel kunnen spelen. 

 

 


10 nov 2020 - 11 November
Morgen is het 11 November. De lampionnen of dino-doosjes zijn klaar. 
Helaas wordt het dit jaar afgeraden om langs de deuren te gaan. In de klas zingen wij wel gezellige liedjes om aandacht te besteden aan het lichtjesfeest.
Wellicht kunt u er een doosje van hoop van maken? Of achter elke deur in huis een snoepje leggen? Of misschien dat u toch bij een aantal huizen langs gaat? Of een leuke snoepjesmemory maken?
Wij hebben in ieder geval met heel veel plezier gewerkt aan onze dino-doosjes en sluiten met dit prachtige knutselwerk het leuke thema af. 

 


08 okt 2020 - Museum
 

In de klas hebben wij dino-eieren gemaakt van zand, water, bloem en zout. Daarna hebben wij deze geschilderd. In het nest liggen alle eieren. De dino- mama hebben wij gemaakt van een grote doos. Ze heet mister trodon. 

 

 mister trodon

 

Verder hebben wij al heel veel geleerd over dino's. Wij hebben zelfs gevolgd hoe een dino uit het ei komt. 

 

 

Verder hebben wij dino's gemaakt van lego, een dino-eiland in de bouwhoek, knex en gewerkt als echte archeologen in de zandtafel. Hier graven wij botjes op. Deze hebben wij van smal naar breed gelegd. 
Ook met de dino's die worden meegenomen wordt gewerkt. Wij zetten deze van groot naar klein, maken voetsporen in de klei en bespreken overeenkomsten en verschillen. 
U merkt het al... we zijn nog lang niet uitgewerkt over dit thema en willen nog meer leren. Na de vakantie zal het thema dan ook gewoon doorgaan (tot aan 11 november)

In de foto's kunt u weer een nieuwe update vinden!

 

Fijne herfstvakantie


08 okt 2020 - Bedankt

Lieve ouders van groep 1/2a, 

Bedankt voor het prachtige boek voor mijn verjaardag!
We hebben vandaag een heel klein, corona-proof, feestje gegeven. ;) 

Hierboven een foto van het boek, waar ik vandaag al meerdere rijmverhaaltjes uit voor heb kunnen lezen aan de kinderen. 
Genoten!


29 sep 2020 - Liedje
Ik werd wakker als een dino

29 sep 2020 - Versje dinojacht
Het is donker, het is nacht

Kom we gaan op dinojacht!
We sluipen door het dinobos

Pas op, pas op, ze lopen los!

 

Kom we gaan op dinojacht!
We sluipen, kruipen, fluisterzacht
Kijk uit, daar zit een grote!

Een met hele dikke poten

Kom we gaan op dinojacht
We hollen door het dinobos

We zoeken toch een kleine

Zo'n hele lieve fijne. 


23 sep 2020 - Kinderboekenweek 2020
Kinderboekenweek 2020
 

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Heb jij het lied al gehoord van kinderen voor kinderen? Hiermee zullen wij woensdag 30 september de Kinderboekenweek op school openen. 
In de klas kiezen wij een specifiek thema om over te werken.Dit zal resulteren tot een museum in school. De kinderen zullen deze bezoeken met juf. Er zullen foto's worden gemaakt zodat ook ouders een kijkje kunnen nemen.  Deze foto's zijn achteraf op de website te zien. 
Helaas is er dit jaar geen kleedjesmarkt om boeken te verkopen. 
We sluiten op vrijdag 9 oktober de Kinderboekenweek af met een museumbezoek en met het ingestudeerde lied. 
 
De kleuters hebben het thema dino's gestart. Indien u materiaal heeft die hierbij past zouden wij het leuk vinden als uw kind dit mee neemt.  (Denk aan boeken, platen, spelletjes, (schone kippenbotjes in heet water gekookt)botjes, speeldino's, skeletten, loepjes, fossielen, informatie over vulkanen of ander materiaal)

22 sep 2020 - Even voorstellen
Preview foto  

Hallo, mijn naam is Anouk.

Ik ben 21 jaar oud en volg de opleiding onderwijsassistent op het ROC in Schagen. Ik zit nu in mijn laatste jaar en ik kom het hele schooljaar op de woensdag en donderdag bij juf Paula in groep ½ stagelopen.

De afgelopen 4 weken ben ik hier op de Koolvlet gestart en heb ik het erg naar mijn zin. Ik vind het leuk om de kinderen te helpen en de juf te ondersteunen.

Het zal een leuk schooljaar worden! 


01 sep 2020 - Informatie kleutergroepen
Informatie betreft de kleutergroepen 

Algemeen: 

De eerste twee weken zitten erop. Wat hebben wij al hard gewerkt en gespeeld!  
We leren elkaar steeds beter kennen en het is al erg gezellig.  
Wij realiseren dat er door de coronamaatregelen weinig persoonlijk contact is tussen u als ouder(s)/verzorger(s) en de leerkracht(en). Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit niet altijd even prettig voelt. Daarom hebben wij een filmpje gemaakt van de klas, zodat u kunt zien waar uw kind speelt en werkt. Ook zal u regelmatig foto’s of een kort verslag vinden op onze website.

 

Opvang: 

Wij vinden het fijn om te weten wanneer uw kind naar de opvang gaat. Laat ons graag even  per mail weten, als uw kind gaat starten bij de opvang, wat de opvangdagen zijn en geef ook wijzigingen even door.  

 

Zelfredzaamheid: 
Op school streven wij naar een grote mate van zelfstandigheid voor de kinderen. Bij het naar binnen gaan worden de kinderen hier door de huidige situatie al in gestimuleerd. Zelf je jas ophangen, je eten en drinken opruimen en handen wassen. De kinderen maken zelf bakjes open, ritsen jassen dicht of helpen elkaar. Ook bij het meenemen van spullen naar huis leren we uw kind de verantwoordelijkheid te nemen en zelf zorg te dragen voor zijn/haar spullen 

Indien uw kind nog geen schoenen aan kan doen of zelf zijn of haar jas kan aantrekken of dicht doen wilt u dit dan thuis oefenen? Het is prettig als de kinderen dit ook zelf kunnen regelen. 

 

Fruitdagen: maandag en donderdag  
Voor de herkenbaarheid van wat bij het tienuurtje hoort en wat bij de lunch, is het prettig als het in aparte bakjes zit (en de lunch niet gelanceerd wordt). 

 

Gymdagen: maandag en donderdag  
Bij slecht weer kan het ook zijn dat het op andere dagen plaats vindt. De kinderen hebben alleen gymschoenen nodig. Graag voorzien van naam. Deze doen we in de gymschoenen bak op school.  
Wilt u ervoor zorgen dat uw kind kleren/schoenen aan heeft die hij of zij makkelijk zelf aan en uit kan trekken? 

 

Lunch: Geeft u al een gezonde lunch mee? Wij streven ernaar om uw kind hetgeen te laten opeten wat hij of zij meekrijgt. We willen u daarom vragen om ook de hoeveelheid mee te geven die uw kind normaal gesproken eet/nodig heeft.  

 

Feestjes: Iedereen vindt het fijn om uitgenodigd te worden voor een feestje en het zorgt voor teleurstelling wanneer iemand niet tussen de uitnodigingen zit. We willen u daarom vagen uitnodigingen rond te brengen, te mailen of appen. In de klas uitdelen zorgt regelmatig voor verdriet. 

 

App-groep ouders: Wie wil de ouderapp opstarten? Zo kunnen we elkaar snel bereiken indien nodig. De insteek van deze appgroep is het delen van relevante informatie wat school betreftMocht je interesse hebben, neem dan even contact op met één van de groepsleerkrachten.  
 
Klassenouders:  Dit zijn ouders die b.v. helpen bij het regelen van vervoer bij een uitje e.d.  Voor groep ½ b hebben zich inmiddels al 2 ouders aangemeld. Dit zijn Anouk Michies (de moeder van Jake) en Sarah Albers (de moeder van Sam).
Groep 1/2 a heeft als klassenouders: Lisanne de Jong (moeder van Daniel) en Mieke Scholtes (moeder van Joris)

Bekijkt u hieronder nog onze rondleiding door de kleutergroepen?


01 sep 2020 - informatiefilmpje
Bekijk onze rondleiding hier!

21 aug 2020 - Welkom!
Preview foto Hallo kinderen en ouders van groep 1/2a,

Welkom op onze webpagina. 

De eerste week zit er al weer bijna op. Deze week zijn Jessie, Izzy en Niels begonnen! 
Wij hebben veel spelletjes gedaan om elkaar te leren kennen, liedjes gezongen, het materiaal uitgeprobeerd en samen regels en taken bedacht voor de klas.

Tijdens een rekenles zijn wij er achter gekomen dat wij 12 jongens en 12 meisjes in de klas hebben. Dat noemen wij evenveel. Samen zijn het er 24. 
Wij hebben 3 juffen in de klas: Juf Thea, Juf Paula en onze onderwijsassistent Juf Anouk.

 

Wist u dat...
- de fruitdagen op maandag en donderdag zijn?

- Juf Anouk het hele jaar op woensdag en donderdag stage loopt?
- de gymschoenen, voorzien van naam, worden bewaard in de gymschoenenbak. 

- wij bij Blok 1 zijn van de Vreedzame School (Wij horen bij elkaar) en dat de doelen terug te vinden zijn op de website. 

- wij heel trots zijn op de kinderen aangezien zij zelfstandig naar de berg komen en daarna alles zelf regelen (jas ophangen, beker neerzetten, handen wassen, in de kring gaan zitten)

- wij ons beseffen dat het voor veel ouders ook een spannende week is geweest en dat wij via de mail ( t.koning@atriumscholen.nl/p.fleur@atriumscholen.nl) , telefonisch en via de website graag contact met u houden. 

 


17 apr 2020 - Doelen bij onderwijs aan kleuters
Van sommige ouders krijgen we weleens de vraag aan welke doelen wij nu eigenlijk werken bij de kleuters en wat de kinderen (moeten) leren van de opdrachten die we geven. 
Onderstaande link geeft hierover meer helderheid en inzicht:

 

https://slo.nl/thema/meer/jonge-kind/doelen-jonge-kind/

 


De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.