Groep 1/2b

Welkom op de pagina van groep 1/2b!

 

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen op de website. Wat jammer dat we op dit moment elkaar niet kunnen zien in de klas. Gelukkig hebben we wel fijn contact met elkaar en kunnen we ook via de website leuke dingen van elkaar zien. 
Help elkaar, zorg voor elkaar en stuur je weektaak of een leuke foto op, zodat we elkaar kunnen blijven volgen. 

 

Ouders: Ook in deze tijden willen wij blijven denken aan de wet van AVG: indien u of uw kind niet op de site mag, wilt u hier dan rekening mee houden tijdens het maken van de foto's? Wij gaan er vanuit dat de foto's die worden toegezonden mogen worden gebruikt. 

 

Wij missen jullie!

 

 

juf Mariska

ma-vr 

juf Annemieke

di-wo-do

 

 

 

BERICHTEN

01 jul 2020 - Einde van het schooljaar!
Het einde van het schooljaar komt steeds dichterbij! 
Het was een gek en bijzonder jaar, maar wat hebben we genoten van en met de kinderen. We hebben nieuwe vrienden gemaakt en veel geleerd van en met elkaar. Bijna mogen we gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Vandaag zijn de juffen in het zonnetje gezet en hebben ze prachtige cadeaus gehad, ontzettend bedankt daarvoor!

Gelukkig zien we elkaar na de vakantie weer en voor de groep 2-ers; heel veel plezier en succes in groep 3! We hopen dat jullie nog eens langskomen om te vertellen hoe het met jullie is.

 


17 apr 2020 - Koningsspelen
Vandaag waren eigenlijk de Koningsspelen, maar helaas konden die vanwege Corona niet doorgaan. Toch hebben we lekker kunnen bewegen met de Koningsspelen Medley van Kinderen voor Kinderen. Hebben jullie ook zo lekker meegedanst? Heb je ook mooie oranje kleren aangetrokken?

Het filmpje kunnen we helaas niet op de website zetten, maar die heb je wel via de app ontvangen. Mocht je leuke foto's hebben van jouw dansmoves, stuur ze gerust op! We zetten ze in het fotoalbum 'Koningsspelen'!

Voor de Koningsspelen Medley: https://www.koningsspelen.nl/

 


17 apr 2020 - Doelen bij onderwijs aan kleuters
Van sommige ouders krijgen we weleens de vraag aan welke doelen wij nu eigenlijk werken bij de kleuters en wat de kinderen (moeten) leren van de opdrachten die we geven. 
Onderstaande link geeft hierover meer helderheid en inzicht:

https://slo.nl/thema/meer/jonge-kind/doelen-jonge-kind/

 


08 apr 2020 - Bijna Pasen!
Bedankt voor al jullie mooie foto's en berichten! We plaatsen nog regelmatig foto's in het fotoalbum 'Hoe gaat het thuis?', zodat jullie mee kunnen kijken met alle leuke foto's en wellicht brengt het jullie op nieuwe ideeën. Ook kun je even je vriendje of vriendinnetje bekijken en zien hoe het met hem/haar gaat! 

 

Het is bijna Pasen en de videogesprekken op Goede Vrijdag en tweede Paasdag schuiven daarom even en weekje door. We zien dat het allemaal heel goed gaat bij jullie thuis, dus na Pasen spreken we elkaar dan weer!

 

Wel zouden we het leuk vinden om foto's te ontvangen van jullie paasontbijt of paasbrunch! Of misschien maak je wel leuke paasknutsels? De nieuwe weektaken gaan ook over Pasen, dus die kun je zelfs met Pasen maken als je wilt!

De nieuwsbrief zal daarom donderdag alvast verstuurd worden.

 

We wensen jullie voor nu alvast een fijne Pasen! 


03 apr 2020 - Welkom Gianluca!
Preview foto Dit is Gianluca en hij is vier jaar geworden. Hij zit nu bij ons in de klas, alleen hebben we hem nog niet in het echt kunnen zien. Sommigen van jullie kennen hem misschien al. Zijn grote zus Gioia zit in groep 2a. 

 

Gianluca kent de dagen van de week al goed en hij kijkt dagelijks mee met alle opdrachten die zijn zus Gioia doet, daar steekt hij een hoop van op! Ook is hij druk bezig geweest met het maken van een schatkist met inhoud en heeft hij vandaag voor het eerst zijn eigen naam geschreven. Daar is hij super trots op! 
 
Welkom Gianluca!
We hopen elkaar snel op school te zien, zodat we met je kennis kunnen maken. 
 


30 mrt 2020 - Nieuwe weektaken (t/m 3 april)
Wat fijn dat bijna iedereen de weektaken van vorige week heeft gemaakt en opgestuurd. De resultaten zijn prachtig! Jullie werken netjes en precies en dat is ook heel belangrijk. Bij sommige opdrachten heeft het jullie zelfs nog een mooie of lekkere schat opgeleverd. Misschien waren sommige opdrachten wel lastig, maar van proberen kun je leren! En als het echt niet lukt, kun je altijd je pappa, mamma, zus of broer vragen. Zij willen vast wel een tip geven, waardoor je weer verder kunt. 

 

De eerste resultaten van de nieuwe weektaak komen ook al binnen. In het fotoalbum 'Kalender' vinden jullie de resultaten van de taal-weektaak en in het fotoalbum 'Week van het Geld' zijn de resultaten te zien van de reken-weektaak. 


23 mrt 2020 - De piraten van onze groep
In het fotoalbum 'Piraten' vind je de piraten van onze groep!

De volgende piraten zijn er al te vinden: 

- Flamingo Felina

- Hart Haley

- Slimme Saartje

- Bozige Boef

- Tinus Thijn

- Baas Bram

Dubbel-oog Dewi

- Kapitein Vuur Valérie

Toppiraat Thomas

- Geweldadige Giel

- Nouk Nira

- Niet Narrige Nikki


22 mrt 2020 - Hoe gaat het thuis?
Preview foto
Thomas mist zijn klasgenoten en het samen spelen wel. We hebben een mini kiesbord gemaakt, zodat het een beetje lijkt op school. 
De schatkaart hebben we een beetje verbrand aan de zijkanten, Thomas vond het prachtig, maar het stonk wel!
We spelen ook regelmatig buiten, skeeleren doet Thomas graag, het gaat al best goed! We hebben een foto meegestuurd. 
 
 
Bij Nouk thuis is er buiten een parcours uitgezet; bewegen en leren tegelijk, samen met haar broer. 
 
 
Felina is lekker buiten in de tuin aan het spelen, insecten aan het zoeken en het insectenhuisje ophangen.
 
 
Luna speelt graag buiten op de trampoline. We hebben samen de dagen van de week op kleurtjes geplakt waar ze elke dag de knijper verzet, dat weet ze al goed.
Al vindt ze het wel jammer dat ze niet naar school kan en haar vriendinnen niet kan zien. Ook de mooie 4 weekse rondreis door Amerika is geannuleerd helaas. We hebben een mooi alternatief lijstje gemaakt van wat ook leuk is om te doen. Het zwembad, sprookjes wonderland, een keer patat eten. Hopelijk gaat dat allemaal weer snel open, maar heerlijk hoe kleine dingen voor kinderen soms al groot genoeg zijn. 
 

Ik heb de afgelopen dagen een mooie rietjesslinger gemaakt en een weekkalender. Die hangt aan de lamp haha, mooi hè!?!

 

19 mrt 2020 - Weektaak 'Schatzoeken'
De eerste schatten zijn verstopt door onze piraten, maar gelukkig zijn er schatkaarten gemaakt om deze schatten terug te vinden. Hieronder zie je welke schatkaarten er allemaal zijn gemaakt. Hebben ze de schat ook al gevonden?

 

Rink, Tess en Fabienne:

 

Nouk heeft haar schatkaart zelf getekend. Haar broer heeft ook een schatkaart gemaakt en ze zijn samen in huis op zoek gegaan naar de schat. En wat was de schat...2 heerlijke paaseieren!

Daniel:

 

Noud:

 

Jette heeft samen met papa een mooie schatkaart gemaakt. Samen hebben ze meerdere keren een schat gezocht en gevonden. 

Vandaag hebben we de schatkaart gebruikt om de letterspeurtocht te doen. Twee vliegen in één klap!

 

 

Luna vond de weektaak erg leuk, vooral een paasei verstoppen voor papa die met de schatkaart het eitje moest zoeken. Ze had er moeite mee om het niet al stiekem te verklappen. 

 

 

 

Jessie is als een echte piraat op zoek gegaan naar de schat! Ze heeft zelf ook een mooie schatkaart gemaakt.

 

 

Hierbij de schatkaarten van Pim. Het gaat goed met Pim, maar hij mist school wel. Pim heeft gisteren even gekeken toen mama les moest geven online. Hij vond het maar vreemd, dus Pim is blij dat hij zelf niet op die manier les krijgt :-).

 

 

Yenthe heeft een echte schatkaart met verbrande randjes gemaakt:

 

 

Ai ai piraatjes! Piraat Haley heeft een schatkaart gevonden en een echte schat gezocht! Daarna heeft ze haar eigen gemaakte schatkaart gemaakt en mocht haar mama op zoek. 

 

 

Dewi kreeg een schatkaart van Pap Piraat!
En...ze vond de schat in de meterkast ????!

 

 

Valerie heeft haar speelgoed verstopt en daarna haar schatkaart gemaakt. Toch wil ze het ook zelf zoeken. 

 

 

Wende haar schatkaart:

Bram op zoek naar de schat:

 

 

Felina op zoek naar de schat:

 

 

Deze schatkaart ligt bij de deur:
 
Als papa thuis komt, kan hij de schat gaan zoeken. 
Uitleg bij de kaart: "Over de gele lijn moet je lopen. Bij het rode kruis ligt de schat. En het andere rode gepriegel is de kast waar de schat ligt. Het blauwe is de trap in ons huis, maar het is ook de mijter van Sinterklaas."
 
 
Sven is ook op zoek geweest naar de schat en heeft hem gevonden!
 
 
 
Thomas kan wel een echte piraat worden, zijn schatkaart heeft zelfs verbrande randjes! Zo te zien was de schat heel lekker!
 
Bryan is druk geweest. Hij heeft een schatkaart gemaakt, maar ook een schat gezocht:
 
 
Nikki haar favoriete knuffel “Minnie” was de schat en lag verstopt in de kast volgens het rode stipje op de schatkaart.
 

18 mrt 2020 - Dagen van de week
Bij Felina thuis begint het op een echte klas te lijken! Zij heeft vandaag de dagen van de week gemaakt met een knijper bij de dag van vandaag. 

 


18 mrt 2020 - Weektaak 'Letters knippen'
Preview foto Ondanks alle ingrijpende maatregelen die we met elkaar moeten nemen om het Corona virus tegen te gaan, zijn er ook mooie, goede berichten. Als school zijn we gaan zoeken naar mogelijkheden voor onderwijs op afstand. Voor deze week staan er twee weektaken op het programma en we zien dat er thuis al hard gewerkt wordt!

 

Één van de twee weektaken voor deze week is 'Letters knippen'. Kies een letter uit je naam en zoek in tijdschriften, reclamefolders en kranten naar dezelfde letter. Plak ze op een vel papier en maak er een foto van voor de juf.

 

De eerste inzendingen zijn al binnen! Nouk koos

ál haar letters, en Felina haar eerste letter 'F': 

 

 

 

 

Ook Jake, Bryan en Jette hebben hard gewerkt:

 

 

 

 

En Sven, Valérie, Thomas:

 

 

 

 

Ook Haley, Dewi en Nikki hebben hard gewerkt. Kijk maar eens!:

 

 

Wende en Bram:

 

 

 

Giel neemt de weektaak ook heel serieus. Zoeken, knippen, prikken, opruimen. Bij het opruimen: "Ik lijk Assepoester wel, mam." Tadaaa:

 

Jessie, Yenthe, Luna:

 

 

Thijn heeft ook zijn letter uitgeknipt, dit is nog best lastig als je ze heel precies wil uitknippen. En hij vond andere plaatjes ook mooier.

Noud:

 

 

Pim, Tess, Fabienne:


07 feb 2020 - Maandsluiting 1/2b met groep 4
Preview foto Het thema is bijna op zijn einde en tijdens de maandsluiting op vrijdag 14 februari sluiten wij het thema af met een heuse modeshow! 
De kinderen mogen deze vrijdag een set kleding meenemen, die zij gaan 'showen' tijdens de maandsluiting. Passende accessoires zijn ook welkom. Het gaat om kleding, die wij in onze kledingwinkel zouden willen verkopen en dit zijn dus geen verkleedkleren. We willen graag leren welke soorten gewone kleding er bestaan; zoals sportkleding, zomerkleding, winterkleding, maar ook stoere kleding, chique kleding, hippe kleding en ga zo maar door. 

We zijn al druk aan het oefenen op ons loopje, de poses en onze blik.

Er worden foto's gemaakt, dus u kunt later op de site terugzien hoe mooi we eruit zagen. 


31 jan 2020 - Nieuw fotoalbum
Er is een nieuw fotoalbum over het thema 'kleding' aangemaakt. Wil je zien hoe wij rijgen, naaien en patronen maken? Kijk dan snel in het fotoalbum!

17 jan 2020 - Thema 'Kleding'
Ons nieuwe thema 'Kleding' is deze week gestart. We hebben gelezen over Kasper de Kleermaker en geleerd dat je kunt strijken, rijgen en naaien met bijvoorbeeld een strijkbout, naalden en garen. We willen dit graag zelf leren en ervaren en daarom zijn we met spoed op zoek naar (oude) boven- en onderkleding, stofjes, lapjes, naalden, etc.

Spaart u met ons mee?

 

 

Verder hebben we ontdekt waar de maten in onze kleding staan en dat die (soms) overeenkomen met hoe lang we zijn... Interessant! 
We zijn nu onze eigen kleding aan het ontwerpen en bedenken mooie patronen. De maat moet natuurlijk wel kloppen, dus daar letten we ook op. 

Komende week gaan we weer verder met het thema, we hebben al een begin gemaakt met onze eigen naaidoos. Ook leren we de letter 'b'.

Tot slot nog het schoolfruit voor komende week:
- watermeloen
- mandarijn

- kiwi

 

Fijn weekend!


13 dec 2019 - 'Goed Foute Kerst'
Deze week stond in het teken van de Foute Kerstruien-dag/markt. Met je foute kersttrui aan zelfgemaakte producten verkopen voor het goede doel, namelijk 'Save the children'.

Het was een groot succes! Onze kersthangers en waxinelichthouders gingen als warme broodjes over de toonbank. 

Mocht u nog mooie foto's hebben, dan ontvangen we deze graag om op de website te plaatsen. In alle hectiek zijn we dit zelf namelijk vergeten...

 

Dan nog het fruit voor komende week:

- meloen

- appel

- wortels


22 nov 2019 - 'Pieten in actie!'
Deze week zijn onze pieten erg druk geweest! Op de stoomboot worden pakjes ingepakt, zodat er voor elk kind in de klas een cadeau in de zak van piet zit. Hoe je kunt zien voor wie het pakje is? In de werkkamer worden de etiketten met de namen geschreven, die op de pakjes geplakt worden. Sommige pakjes worden al bezorgd in het huis, waar kinderen hun schoen kunnen zetten. 

 

Op de verjaardag van juf Annemieke hebben we pepernoten gebakken en hebben we zakjes gevouwen om ze in te doen. Het rook heerlijk in de school!

We willen ook graag een schoen vouwen, want 28 november mogen we onze schoen zetten. Hier gaan we volgende week mee starten. 

Op het krijtbord tellen we af tot aan het Sinterklaasfeest op school. Thomas heeft voor ons een handige aftelkalender gemaakt. 

 

Het EU-schoolfruit is bij ons in de klas een groot succes! Iedereen proeft het fruit van de dag. Denkt u eraan dat we op deze dagen geen koekjes eten? Natuurlijk is een aanvullend stuk groente of fruit geen probleem!

Komende week zullen we de volgende vruchten en/of groenten gaan proberen:
- Snoeptomaatjes
- Sinaasappel
- Appel

 

 

 


15 nov 2019 - "Zie ginds komt..."
Het is nog maar één nachtje slapen, voordat Sinterklaas aankomt in Nederland met de stoomtrein. Wij zijn er al helemaal klaar voor! Met de aftelkalender die we op het krijtbord gemaakt hebben, kunnen we elke dag zien hoeveel nachtjes het nog slapen is.

 

We hebben al bedacht wat we willen spelen in de hoeken, namelijk de reis met de stoomboot naar Nederland. Onze pieten reizen blijkbaar liever per boot :)
De hoek hebben we al klaar gemaakt! In het huis zetten we onze schoen en gooien de pieten cadeaus door de schoorsteen. De schrijf-/rekenhoek is de werkkamer van Sinterklaas geworden. Hij leest hier de verlanglijstjes van de kinderen en de pieten maken etiketten voor op de pakjes. 

 

Als weektaak hebben we bedacht dat we een eigen stoomboot van Sinterklaas knutselen. De eerste boten zijn al in de maak! Zie je zwarte piet staan op het dek?

 

We hebben veel zin in de intocht van Sinterklaas. Hopelijk zitten ze op het goede spoor...

Fijn (Sinterklaas)weekend!

 


De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.