Groep 1/2b

Welkom op de pagina van groep 1/2b!

 

Wij zijn Annemieke en Mariska, de leerkrachten van deze gezellige groep.

 

In onze klas zijn verschillende hoeken te vinden, waar we spelenderwijs werken aan de doelen die belangrijk zijn om straks in groep 3 te leren lezen, schrijven en rekenen. De hoeken staan altijd in het teken van het lopende thema. Kom gerust eens kijken, dan leggen we je uit wat en hoe wij leren!

 

Wij gymmen op maandag en donderdag, indien het regent komt het ook voor dat wij op andere dagen van de week bewegingsonderwijs hebben.

 

De fruitdagen zijn op maandag en donderdag, maar op de overige dagen mag natuurlijk ook een stuk fruit of groente mee naar school genomen worden.

 

Via deze pagina zullen wij u regelmatig op de hoogte stellen over de ontwikkelingen en activiteiten in de klas. Ook kan u hier de belangrijke data vinden.

 

 

Dit zijn wij:

 

juf Mariska

ma-vr 

juf Annemieke

di-wo-do

 

 

 

BERICHTEN

17 jan 2020 - Thema 'Kleding'
Ons nieuwe thema 'Kleding' is deze week gestart. We hebben gelezen over Kasper de Kleermaker en geleerd dat je kunt strijken, rijgen en naaien met bijvoorbeeld een strijkbout, naalden en garen. We willen dit graag zelf leren en ervaren en daarom zijn we met spoed op zoek naar (oude) boven- en onderkleding, stofjes, lapjes, naalden, etc.

Spaart u met ons mee?

 

 

Verder hebben we ontdekt waar de maten in onze kleding staan en dat die (soms) overeenkomen met hoe lang we zijn... Interessant! 
We zijn nu onze eigen kleding aan het ontwerpen en bedenken mooie patronen. De maat moet natuurlijk wel kloppen, dus daar letten we ook op. 

Komende week gaan we weer verder met het thema, we hebben al een begin gemaakt met onze eigen naaidoos. Ook leren we de letter 'b'.

Tot slot nog het schoolfruit voor komende week:
- watermeloen
- mandarijn

- kiwi

 

Fijn weekend!


13 dec 2019 - 'Goed Foute Kerst'
Deze week stond in het teken van de Foute Kerstruien-dag/markt. Met je foute kersttrui aan zelfgemaakte producten verkopen voor het goede doel, namelijk 'Save the children'.

Het was een groot succes! Onze kersthangers en waxinelichthouders gingen als warme broodjes over de toonbank. 

Mocht u nog mooie foto's hebben, dan ontvangen we deze graag om op de website te plaatsen. In alle hectiek zijn we dit zelf namelijk vergeten...

 

Dan nog het fruit voor komende week:

- meloen

- appel

- wortels


22 nov 2019 - 'Pieten in actie!'
Deze week zijn onze pieten erg druk geweest! Op de stoomboot worden pakjes ingepakt, zodat er voor elk kind in de klas een cadeau in de zak van piet zit. Hoe je kunt zien voor wie het pakje is? In de werkkamer worden de etiketten met de namen geschreven, die op de pakjes geplakt worden. Sommige pakjes worden al bezorgd in het huis, waar kinderen hun schoen kunnen zetten. 

 

Op de verjaardag van juf Annemieke hebben we pepernoten gebakken en hebben we zakjes gevouwen om ze in te doen. Het rook heerlijk in de school!

We willen ook graag een schoen vouwen, want 28 november mogen we onze schoen zetten. Hier gaan we volgende week mee starten. 

Op het krijtbord tellen we af tot aan het Sinterklaasfeest op school. Thomas heeft voor ons een handige aftelkalender gemaakt. 

 

Het EU-schoolfruit is bij ons in de klas een groot succes! Iedereen proeft het fruit van de dag. Denkt u eraan dat we op deze dagen geen koekjes eten? Natuurlijk is een aanvullend stuk groente of fruit geen probleem!

Komende week zullen we de volgende vruchten en/of groenten gaan proberen:
- Snoeptomaatjes
- Sinaasappel
- Appel

 

 

 


15 nov 2019 - "Zie ginds komt..."
Het is nog maar één nachtje slapen, voordat Sinterklaas aankomt in Nederland met de stoomtrein. Wij zijn er al helemaal klaar voor! Met de aftelkalender die we op het krijtbord gemaakt hebben, kunnen we elke dag zien hoeveel nachtjes het nog slapen is.

 

We hebben al bedacht wat we willen spelen in de hoeken, namelijk de reis met de stoomboot naar Nederland. Onze pieten reizen blijkbaar liever per boot :)
De hoek hebben we al klaar gemaakt! In het huis zetten we onze schoen en gooien de pieten cadeaus door de schoorsteen. De schrijf-/rekenhoek is de werkkamer van Sinterklaas geworden. Hij leest hier de verlanglijstjes van de kinderen en de pieten maken etiketten voor op de pakjes. 

 

Als weektaak hebben we bedacht dat we een eigen stoomboot van Sinterklaas knutselen. De eerste boten zijn al in de maak! Zie je zwarte piet staan op het dek?

 

We hebben veel zin in de intocht van Sinterklaas. Hopelijk zitten ze op het goede spoor...

Fijn (Sinterklaas)weekend!

 


De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.