Groep 1/2b

Welkom op de pagina van groep 1/2b!

 

Wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen op de website.
Wij zullen regelmatig een update plaatsen zodat jullie een kijkje kunnen nemen in de klas.

 

 

juf Mariska

ma-vr 

juf Annemieke

di-wo-do

 

 

 

BERICHTEN

12 nov 2020 - Vervanging juf Mariska vanaf 23 november
Juf Mariska is zwanger en vanwege de extra gevaren door Corona mag zij vanaf 23 november niet meer voor de klas en zal zij alternatieve werkzaamheden verrichten. In de week na de kerstvakantie zal zij de groep gedag zeggen en haar verlof inluiden.
Juf Yvonne Kuijs zal Mariska vanaf 23 november vervangen op de maandagen en vrijdagen. Zij zal tot de zomervakantie in groep 1/2B werken.

Juf Lotte ondersteunt op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend bij de kleuters.

28 sep 2020 - Baby on the way...
Preview foto Vorige week zijn we erachter gekomen dat juf Mariska niet te veel patat heeft gegeten, ze heeft ook haar shirt niet te klein gekocht, maar er zit een baby in haar buik. 

De grote vraag was, is het een jongetje of een meisje? En welke naam krijgt het dan? Blauwie? Of toch Jaqueline? 
En hoe moet het er straks uit? Wordt het een ontploffing of gaat dat toch anders? Gelukkig konden de kinderen juf hier alles over vertellen, want het is haar eerste kindje, dus ze heeft nog geen idee. En de kinderen weten er toevallig al wel heel veel van!

Inmiddels weten we wat het wordt, maar dat is een groot geheim, want de vader van het kindje wil dat het een verrassing voor hem blijft.

 

 


24 sep 2020 - Kinderboekenweek 2020
Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

 

Heb jij het lied 'En toen?' al gehoord van Kinderen voor Kinderen? Hiermee zullen wij woensdag 30 september de Kinderboekenweek op school openen. 
In de klas kiezen wij een specifiek thema om over te werken.Dit zal resulteren tot een museum in school. De kinderen zullen deze bezoeken met juf. Er zullen foto's worden gemaakt, zodat ook ouders een kijkje kunnen nemen. Deze foto's zijn achteraf op de website te zien. 

Helaas is er dit jaar geen kleedjesmarkt om boeken te verkopen. 
We sluiten op vrijdag 9 oktober de Kinderboekenweek af met een museumbezoek en met het ingestudeerde lied. 
 
De kleuters zijn gestart met het thema Dino's. Indien u materiaal heeft dat hierbij past, zouden wij het leuk vinden als uw kind dit mee neemt.
Denk aan: boeken, afbeeldingen, spelletjes, (schone, in heet water gekookt kippen)botjes, speeldino's, skeletten, loepjes, fossielen, informatie over vulkanen of ander materiaal.
 

01 sep 2020 - Informatie kleutergroepen
Informatie betreft de kleutergroepen 

Algemeen: 

De eerste twee weken zitten erop. Wat hebben wij al hard gewerkt en gespeeld!  
We leren elkaar steeds beter kennen en het is al erg gezellig.  
Wij realiseren dat er door de coronamaatregelen weinig persoonlijk contact is tussen u als ouder(s)/verzorger(s) en de leerkracht(en). Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit niet altijd even prettig voelt. Daarom hebben wij een filmpje gemaakt van de klas, zodat u kunt zien waar uw kind speelt en werkt. Ook zal u regelmatig foto’s of een kort verslag vinden op onze website. 

 

Opvang:  
Wij vinden het fijn om te weten wanneer uw kind naar de opvang gaat. Laat ons graag even per mail weten, als uw kind gaat starten bij de opvang, wat de opvangdagen zijn en geef ook wijzigingen even door.  

 

Zelfredzaamheid: 
Op school streven wij naar een grote mate van zelfstandigheid voor de kinderen. Bij het naar binnen gaan worden de kinderen hier door de huidige situatie al in gestimuleerd. Zelf je jas ophangen, je eten en drinken opruimen en handen wassen. De kinderen maken zelf bakjes open, ritsen jassen dicht of helpen elkaar. Ook bij het meenemen van spullen naar huis leren we uw kind de verantwoordelijkheid te nemen en zelf zorg te dragen voor zijn/haar spullen 

Indien uw kind nog geen schoenen aan kan doen of zelf zijn of haar jas kan aantrekken of dicht doen wilt u dit dan thuis oefenen? Het is prettig als de kinderen dit ook zelf kunnen regelen.

 

Fruitdagen: maandag en donderdag  
Voor de herkenbaarheid van wat bij het tienuurtje hoort en wat bij de lunch, is het prettig als het in aparte bakjes zit (en de lunch niet gelanceerd wordt). 

 

Gymdagen: maandag en donderdag  
Bij slecht weer kan het ook zijn dat het op andere dagen plaats vindt. De kinderen hebben alleen gymschoenen nodig. Graag voorzien van naam. Deze doen we in de gymschoenen bak op school.  
Wilt u ervoor zorgen dat uw kind kleren/schoenen aan heeft die hij of zij makkelijk zelf aan en uit kan trekken? 

Lunch: Geeft u al een gezonde lunch mee? Wij streven ernaar om uw kind hetgeen te laten opeten wat hij of zij meekrijgt. We willen u daarom vragen om ook de hoeveelheid mee te geven die uw kind normaal gesproken eet/nodig heeft.  

 

Feestjes: Iedereen vindt het fijn om uitgenodigd te worden voor een feestje en het zorgt voor teleurstelling wanneer iemand niet tussen de uitnodigingen zit. We willen u daarom vagen uitnodigingen rond te brengen, te mailen of appen. In de klas uitdelen zorgt regelmatig voor verdriet. 

 

App-groep ouders: Wie wil de ouderapp opstarten? Zo kunnen we elkaar snel bereiken indien nodig. De insteek van deze appgroep is het delen van relevante informatie wat school betreftMocht je interesse hebben, neem dan even contact op met één van de groepsleerkrachten.  
 
Klassenouders:  Dit zijn ouders die b.v. helpen bij het regelen van vervoer bij een uitje e.d.  Voor groep ½ b hebben zich inmiddels al 2 ouders aangemeld. Dit zijn Anouk Michies (de moeder van Jake) en Sarah Albers (de moeder van Sam). Wie wil er klassenouder worden van groep ½ a? Wij hebben aan twee ouders genoeg. U kunt zich via de mail opgeven bij de groepsleerkracht 

 

Bekijkt u hieronder nog onze rondleiding door de kleutergroepen?

 


01 sep 2020 - informatiefilmpje
Bekijk onze rondleiding hier!

17 apr 2020 - Doelen bij onderwijs aan kleuters
Van sommige ouders krijgen we weleens de vraag aan welke doelen wij nu eigenlijk werken bij de kleuters en wat de kinderen (moeten) leren van de opdrachten die we geven. 
Onderstaande link geeft hierover meer helderheid en inzicht:

https://slo.nl/thema/meer/jonge-kind/doelen-jonge-kind/

 


De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.