Groep 6

Dit zijn onze leerkrachten:

juf Femke

ma-di-do-vrij

juf Sandra        

wo

 

Welkom op de pagina van groep 6!

 

In onze klas zitten 26 leerlingen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Femke voor de klas. Op woensdag staat juf Sandra voor de klas.

Vanwege Corona zien we elkaar helaas niet in de school, de makkelijkste weg om uw vragen te stellen is via de mail. Juf Femke: f.mulders@atriumscholen.nl of Juf Sandra: s.vvelzen@atriumscholen.nl 

 

Op dinsdag en vrijdag hebben de kinderen gym van juf Femke.

De fruitdagen zijn op maandag en donderdag.

 

Op onze pagina zullen we regelmatig berichten en foto's plaatsen van activiteiten die wij hebben gedaan met de klas.

Leerdoelen komende periode

Als u graag op de hoogte blijft over onze leerdoelen in groep 6, kunt u onderstaande informatie gebruiken. Als u op de vakken klikt, wordt u doorverwezen naar de juiste pagina op onze website. Hier kunt u dan het betreffende blok opzoeken.

Wij zijn op dit moment met de volgende leerdoelen bezig:

Rekenen: Blok 4: We gaan steeds meer leren over de breuken, we gaan verder met kolomsgewijs optellen en we leren meer over de inhoudsmaten(gram, kilogram, centiliter, deciliter)

Spelling: Blok 4: De kinderen leren het theewoord (ik hoor de t, maar ik schrijf th) en caféwoord (met een streepje op de e)

Taal: Thema Sport

De Vreedzame School: Blok 3

 
Rekenen breuken
Herftsknutsel 
Afgelopen weken hebben de kinderen geleerd wat mozaïek is en hebben ze daarbij een pompoenknutsel gemaakt. 

 Sint

Sinterklaas is weer in het land! Groep 6 gaat Sinterklaas helpen en maken voor elkaar een surprise met een gedicht. We hebben de lootjes getrokken en ik hoor al van meerdere kinderen dat ze begonnen zijn met hun surpirse. Op 19 november hebben jullie hierover een mail gehad met allerlei belangrijke informatie. 

In de klas zijn we bezig met het namaken van Pakjesboot 13. Alle kinderen zijn onwijs creatief aan de slag. Ze maken ook een tekening van Sinterklaas die op vakantie is. 

Gym

Hieronder een paar sfeerimpressies van de gymles;

BERICHTEN

12 nov 2020 - Stagiaire groep 6
Hallo kinderen en ouders van de Koolvlet,
Ik wil me als nieuwe stagiaire natuurlijk even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Iris Bruin, ik ben 22 jaar en woonachtig in Waarland. Ik
ben eerstejaars PABO-studente aan de Inholland in Alkmaar. Sinds oktober loop ik op de dinsdagen stage bij juf Femke in groep 6; een hele warme en gezellige groep. We zullen als groep dit jaar veel leren, maar ook genoeg plezier maken. Ik heb er in ieder geval veel zin in!
 
Groetjes Iris

08 okt 2020 - Poppentheater Kinderboekenweek
Vandaag kregen de kinderen een workshop over poppenspel. Ellen Scholten liet als eerst allerlei voorwerpen zien waarbij ze verhalen vertelde over vroeger. Meerdere beroemde mensen uit de geschiedenis kwamen aan bod. Na haar verhalen liet ze zelf een poppenspel zien. De kinderen mochten hierna hun eigen verhaal kiezen en gingen al knutselend aan de slag. Er werden tijdmachines, luchtballonnen, dinosaurussen, piramides en nog veel meer gemaakt. Aan het einde van de les mochten ze hun eigen poppenspel laten zien. 

Er staan nog meer foto's in het fotoalbum. 


01 sep 2020 - Presentatie informatie-avond groep 6
Beste ouder(s) en verzorger(s),

 

Helaas kunnen wij u, door corona, niet in school ontvangen. Daarom willen wij u met deze presentatie de nodige informatie geven over groep 6.

Als u nog vragen heeft, belt of mailt u ons dan gerust.

 

Met vriendelijke groet,

Femke en Sandra


De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.