Groep 6

Dit zijn onze leerkrachten:

juf Femke

ma-di-do-vrij

juf Sandra        

wo

 

Welkom op de pagina van groep 6!

 

In onze klas zitten 26 leerlingen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Femke voor de klas. Op woensdag staat juf Sandra voor de klas.

Vanwege Corona zien we elkaar helaas niet in de school, de makkelijkste weg om uw vragen te stellen is via de mail. Juf Femke: f.mulders@atriumscholen.nl of Juf Sandra: s.vvelzen@atriumscholen.nl 

 

Op dinsdag en vrijdag hebben de kinderen gym van juf Femke.

De fruitdagen zijn op maandag en donderdag.

 

Op onze pagina zullen we regelmatig berichten en foto's plaatsen van activiteiten die wij hebben gedaan met de klas.

Leerdoelen komende periode

Als u graag op de hoogte blijft over onze leerdoelen in groep 6, kunt u onderstaande informatie gebruiken. Als u op de vakken klikt, wordt u doorverwezen naar de juiste pagina op onze website. Hier kunt u dan het betreffende blok opzoeken.

Wij zijn op dit moment met de volgende leerdoelen bezig:

Rekenen: Blok 3: De kinderen hebben vorige week en deze week de breuken geleerd. Bij albums ziet u een aantal foto's. Deze week leren de kinderen kolomsgewijs optellen. 

Spelling: Blok 3: De kinderen leren het chefwoord (ik hoor de sj, maar schrijf de ch) en het taxiwoord (ik hoor de ks, maar schrijf de x)

Taal: Thema Sport

De Vreedzame School: Blok 2

 
Rekenen breuken
Afsluiting kinderboekenweek
De vrijdag voor de herfstvakantie hebben wij het kinderboekenweek afgesloten met een rondje te lopen door het museum. Wat waren er mooie dingen gemaakt! U kunt meer foto's bekijken in het album.

 

Bij onze creatieve lessen zijn wij nu bezig om een kunstwerk te maken van Keith Haring. De kinderen moeten hierbij samenwerken, goed overleggen en plezier hebben! 

BERICHTEN

08 okt 2020 - Poppentheater Kinderboekenweek
Vandaag kregen de kinderen een workshop over poppenspel. Ellen Scholten liet als eerst allerlei voorwerpen zien waarbij ze verhalen vertelde over vroeger. Meerdere beroemde mensen uit de geschiedenis kwamen aan bod. Na haar verhalen liet ze zelf een poppenspel zien. De kinderen mochten hierna hun eigen verhaal kiezen en gingen al knutselend aan de slag. Er werden tijdmachines, luchtballonnen, dinosaurussen, piramides en nog veel meer gemaakt. Aan het einde van de les mochten ze hun eigen poppenspel laten zien. 

Er staan nog meer foto's in het fotoalbum. 


01 sep 2020 - Presentatie informatie-avond groep 6
Beste ouder(s) en verzorger(s),

 

Helaas kunnen wij u, door corona, niet in school ontvangen. Daarom willen wij u met deze presentatie de nodige informatie geven over groep 6.

Als u nog vragen heeft, belt of mailt u ons dan gerust.

 

Met vriendelijke groet,

Femke en Sandra


De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.