Groep 7

BERICHTEN

22 nov 2020 - Update
Beste ouder(s) en/of verzorger(s), 

Er zijn alweer een aantal weken verstreken na de laatste mail. Graag brengen wij jullie weer op de hoogte van een aantal zaken die momenteel spelen in groep 7. 

Sinterklaas

 


Vrijdag 4 december brengt Sinterklaas een bezoek aan De Koolvlet. De kinderen van groep 7 helpen Sinterklaas een handje door het maken van een surprise voor elkaar. Vorige week donderdag hebben de kinderen allemaal een lootje mee naar huis genomen. Op dit lootje staat voor wie zij de surprise gaan maken en enkele punten die hier wellicht bij kunnen helpen. Ook hebben de kinderen een brief meegekregen waarop informatie staat over de surprises. Woensdag 2 december worden de surprises op school verwacht. De kinderen kunnen dan de surprises in de aangegeven vakken in de aula plaatsen. Wij zijn heel benieuwd naar de mooie, originele surprises!

Eten/drinken

 


Van een aantal ouders hebben wij begrepen dat de kinderen thuiskomen met een deel van de lunch omdat er niet genoeg tijd is om deze te nuttigen. Graag nemen wij jullie mee in onze dagplanning. 
Elke dag om 10.15 uur nuttigen de kinderen hun tussendoortje en wordt er voorgelezen. Om half 11 gaan wij buitenspelen. Om 12.15 uur gaan de kinderen lunchen en wordt het jeugdjournaal of een ander informatief filmpje gekeken. Om 12.30 uur gaan ze kinderen buitenspelen. Er is dus 15 minuten de tijd om de lunch op te eten/drinken. Mochten er kinderen zijn die op dit moment nog niet hun lunch op hebben, dan kunnen zij naar juf Inge of juf Annet komen. Er is altijd een moment om deze verder op te eten (wellicht tijdens het buitenspelen en anders wanneer ze weer binnen zijn). Dus mocht u kind toch thuiskomen met het bericht dat er te kort tijd was, wilt u uw kind er dan op wijzen dat hij dat bij ons in de klas kan vertellen, zodat we samen kunnen kijken hoe dat kan en wanneer hij/zij de rest kan opeten? Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, dan horen wij natuurlijk graag van u. 

Een aantal weken geleden zijn wij, Inge en Annet, begonnen met het nemen van een half uur pauze buiten de klas. Dit half uur is er een andere leerkracht aanwezig in de groep. De kinderen hebben als doel dat zij tijdens het kijken van het filmpje stil zijn en zich aan dezelfde afspraken houden wanneer er een andere leerkracht in de klas is. Wat zijn wij trots op de rust die er nu ook heerst tijdens de lunch met een andere leerkracht! Wat een vooruitgang hebben de kinderen hierin laten zien. 

Thema

 


Inmiddels zijn wij al twee weken bezig met ons nieuwe thema 'snelweg door je lijf'. 
Tijdens dit thema leren de kinderen:
- Hoe je longen en je hart samen een slimme snelweg door je lijf vormen. Via die snelweg worden er voedingsstoffen rondgebracht en afvalstoffen opgehaald. 
- Dat mensen zuurstof nodig hebben om te leven.
- Dat het soms moeilijk is om te ademen, bijvoorbeeld onder water of hoog in de bergen of als je astma of een allergie hebt.
- Over het bloed en hoe dat wordt rondgepompt in je lichaam.
- Dat je bloed kunt geven aan anderen en op die manier levens kunt redden. 

Eigen doelen

 


Vorige week zijn wij in de klas begonnen met het opstellen van persoonlijke doelen. Ieder kind heeft een doel voor zichzelf bedacht. Dit doel kan zijn op sociaal-emotioneel vlak of op didactisch vlak. Het doel is SMART opgesteld. Dat wil zeggen Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden. Alle doelen van de kinderen hangen bij elkaar op een doelenbord bij ons in de klas. Het is de bedoeling dat het doel na twee weken behaald is en er dus een nieuwe bedacht kan worden door het kind. In de klas krijgen de kinderen de tijd om aan hun eigen doelen te werken. 
Wanneer het doel behaald is, wanneer het niet lukt om het doel te behalen of wanneer het kind hulp nodig heeft bij het behalen van het doel, tekent hij/zij bij de leerkracht in voor een gesprek. 
Momenteel hebben alle kinderen een mooi doel waar zij aan kunnen werken. Misschien kunt u thuis ook aan uw kind vragen naar zijn/haar doel.

Wc-rollen

 


Over twee weken willen wij in de klas aan de slag gaan met het maken van een kerst knutsel. Hier hebben lege wc-rollen voor nodig. Wilt u thuis de lege wc-rollen bewaren en deze na Sinterklaas aan uw kind mee naar school geven? Alvast bedankt! 

Tot zover de update.

Als u vragen hebt of er speelt iets waar u ons over wilt spreken, laat het ons weten!

Groeten Inge en Annet

12 nov 2020 - Keuvelen
Preview foto Dankzij onze lieve klassenouders hebben de kinderen van groep 7 tóch een beetje een Sint-Maartengevoel gekregen. We gingen voor de hoofdingang zingen en de kinderen kregen een zakje met snoep en een mooie en lieve tekst op een kaartje.

Bedankt!


02 nov 2020 - Thuis werken
Afgelopen donderdag moest juf Annet thuisblijven vanwege verkoudheidsklachten. De klas ging, na een lange tijd, weer een dag thuisonderwijs volgen.

Hoe is dit gegaan?

De opstart was lastig: thuislogin van Basispoort was nog niet bij iedereen geactiveerd. Wat staat ook alweer waar en wat moet ik allemaal maken?

Veel kinderen konden juf goed bereiken via de chat en hebben goed gewerkt. Andere kinderen vonden het wat lastiger, hadden geen ondersteuning thuis of hadden ook weinig motivatie.

Vanmorgen hebben we besproken hoe het voor ze was en hoe ze het vonden gaan. Goed om dit te horen en te bespreken.

Misschien goed om ook met uw kind te bespreken wat ze thuis nodig hebben om net te doen of het school is om beter aan het werk te kunnen.


25 sep 2020 - Kinderboekenweek
Kinderboekenweek 2020
 

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

 

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

 

Heb jij het lied al gehoord van kinderen voor kinderen? Hiermee zullen wij woensdag 30 september de Kinderboekenweek op school openen. 
In de klas kiezen wij een specifiek thema om over te werken. Dit zal resulteren tot een museum in school. De kinderen zullen deze bezoeken met juf. Er zullen foto's worden gemaakt zodat ook ouders een kijkje kunnen nemen.  Deze foto's zijn achteraf op de website te zien. 
Helaas is er dit jaar geen kleedjesmarkt om boeken te verkopen. 
We sluiten op vrijdag 9 oktober de Kinderboekenweek af met een museumbezoek en met het ingestudeerde lied. 

07 sep 2020 - Huiswerk bij klachten
Indien uw kind met klachten omtrent het coronavirus thuiszit, maar niet echt ziek is, zou het fijn zijn als uw kind toch wat schoolwerk kan maken.

Uw kind kan dan het volgende oppakken:

 

* 15 minuten lezen;

* Gynzy rekenen (passend bij de doelen die we behandelen);

* Gynzy spelling (passend bij de doelen die we behandelen);

* www.redactiesommen.nl;

* www.spellingoefenen.nl;

* Picatypen via www.picatypen.nl/wereldreis;

* Jeugdjournaal (avondjournaal) kijken;

* Eigen doelen op Squla oefenen;

 

Uw kind is in het bezit van alle bijbehorende inlogcodes.

Succes en beterschap!


01 sep 2020 - Informatieavond
Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Als u deze link aanklikt, kunt u de Powerpoint openen met de belangrijke informatie over groep 7.

 


01 sep 2020 - Kennismaking
Wij zijn de leerkrachten van groep 7:

Juf Inge werkt op maandag, dinsdag en woensdag en juf Annet werkt op donderdag en vrijdag.

Juf Nicole is met ziekteverlof, maar hoopt steeds vaker even op school te komen om de draad weer op te pakken.

 

We gymmen op dinsdag van 11.30 - 12.15 en op woensdag van 11.15 - 12.00.

De fruitdagen zijn op maandag en donderdag.

 

 


De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.