Groep 8

Welkom in groep 8!

 

Dit zijn onze leerkrachten:

juf Mirjam

maandag & dinsdag

m.gramsma@atriumscholen.nl 

juf Larissa

woensdag t/m vrijdag

l.deroos@atriumscholen.nl 

 

Wij gymmen op dinsdag en woensdag. De fruitdagen zijn op maandag en donderdag.

 

We zullen regelmatig verslagen en foto's plaatsen op onze pagina, om jullie op te hoogte te houden van onze klas. 

 

Huiswerk en agenda gebruik
De kinderen krijgen in groep 8 huiswerk en toetsen opgegeven en schrijven dit in hun agenda. Deze data zal niet meer los vermeld worden op de website. Dit om te stimuleren dat leerlingen hun agenda gaan gebruiken. Mocht het gebeuren dat een leerling meerdere malen huiswerk niet ingeleverd heeft of niet voor toetsen geleerd lijkt te hebben, nemen we contact op met u als ouder. 

 

Leerdoelen komende periode

Als u graag op de hoogte blijft over onze leerdoelen in groep 8, kunt u onderstaande informatie gebruiken. Als u op de vakken klikt, wordt u doorverwezen naar de juiste pagina op onze website. Hier kunt u dan het betreffende blok opzoeken.

 

Wij zijn op dit moment met de volgende leerdoelen bezig:

Rekenen: Blok 2

Spelling: Blok 3

Taal: Thema China

De Vreedzame School: Blok 3

BERICHTEN

03 mrt 2021 - VO gids
Preview foto Door alle Covid-19 maatregelen vinden er dit jaar geen open dagen plaats en kunnen de leerlingen van groep 8 en hun ouders zich lastiger oriënteren op hun schoolkeuze. Naast de fysieke VO Gids die u reeds heeft ontvangen, biedt de website van de VO Gids de meest actuele informatie over de scholen uit de regio.


Ook kunnen de leerlingen op de individuele schoolpagina’s van de VO Gids rechtstreeks in contact komen met een VO school. Deze service zorgt er voor dat de voorbereiding van uw leerlingen bij hun keuze gestructureerd en overzichtelijk wordt.

 

www.devogids.nl


05 nov 2020 - Gastles 2 HALT
Preview foto Woensdag 4 november hebben wij een vervolgles gehad over groepsdruk. De volgende tips zijn  besproken en hebben de kinderen meegekregen naar huis. 

29 sep 2020 - Kinderboekenweek - bibliotheek bezoek
Met de kinderboekenweek zijn wij naar de bibliotheek geweest.

Daar hebben we een kinderboekenweek spel gedaan.

Je moest met tweetallen door de bibliotheek lopen en vragen beantwoorden.

Bijvoorbeeld : boeken zoeken op alfabetische volgorde,dingen opzoeken op de computer over werkstukken en verkleden.

 

Geschreven: Joris en Twan


23 sep 2020 - Kinderboekenweek 2020

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

 

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

 
Heb jij het lied al gehoord van kinderen voor kinderen? Hiermee zullen wij woensdag 30 september de Kinderboekenweek op school openen. 
In de klas kiezen wij een specifiek thema om over te werken. Dit zal resulteren tot een museum in school. De kinderen zullen deze bezoeken met juf. Er zullen foto's worden gemaakt zodat ook ouders een kijkje kunnen nemen.  Deze foto's zijn achteraf op de website te zien. 

Helaas is er dit jaar geen kleedjesmarkt om boeken te verkopen. 
 
We sluiten op vrijdag 9 oktober de Kinderboekenweek af met een museumbezoek en met het ingestudeerde lied. 

22 sep 2020 - Verkeersexamen
Alle kinderen zijn geslaagd voor het verkeersexamen!!

08 sep 2020 - Gastles Halt - Invloed van de groep

 

Vandaag hebben we in groep 8 een gastles van Halt gekregen over groepsdruk. Halt verzorgt voorlichtingen voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. In de voorlichtingen gaan we in gesprek met leerlingen over grensoverschrijdend gedrag, de gevolgen daarvan en hoe je kunt voorkomen dat je in zo’n situatie terechtkomt.

 

In deze les leerden leerlingen dat negatieve groepsdruk voor problemen kan zorgen. Leerlingen hebben nagedacht over hoe zij kunnen voorkomen dat ze door groepsdruk in een vervelende of zelfs strafbare situatie terechtkomen. Volgende les (november) gaan we door over dit onderwerp, in combinatie met online veiligheid.

 

Via deze link kunt u de informatiebrief voor ouders lezen.


01 sep 2020 - Informatieavond groep 8
Preview foto Beste ouder(s) en verzorger(s),

 

Vanwege COVID-19 is het helaas niet mogelijk om een fysieke ouderavond te organiseren. Om toch een beeld te krijgen van groep 8 kunt u deze presentatie bekijken.

 

Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd bellen of mailen.

 

Groeten,

Larissa en Mirjam 


De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.