Nieuws

02 september 2019

De Vreedzame School

Op onze school werken wij met het programma 'De Vreedzame school'. Dit is een compleet programma voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en de school en staan open voor de verschillen tussen mensen. 
We zijn inmiddels gestart met blok 1 'We horen bij elkaar'. Er is aandacht voor een positieve groepsvorming, de regels en routines, de taken en samenwerking met behulp van de werkvormen van coöperatief leren. Gedurende elk blok krijgt uw kind een 'kletskaart' mee naar huis, waarmee u de onderwerpen ook thuis bespreekbaar kunt maken.

Op onze website (onder lesdoelen) kunt meer informatie vinden over de inhoud van onze thema's.

De Koolvlet is samen met dertien andere scholen een onderdeel van Allente. Allente vormt het bestuur voor opvang en onderwijs met een openbaar karakter, algemeen bijzonder en katholiek identiteit in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar.